hvordan er dit økologiske fodaftryk beregnes ?

Basics


En økologisk fodaftryk er et mål for hvor meget af jordens biologiske kapacitet er påkrævet af en enkeltperson, gruppe eller virksomhed. Det grundlæggende formål med økologiske fodaftryk er at afsløre eventuelle overskridelse , det er, forbrug og anvendelse af jordens ressourcer , der går ud jordens evne til at genopbygge i tide . For eksempel , en person, hvis forbruger et beløb hvert år , der tager jorden mere end året til at reproducere, at de enkelte har overskredet . Således er det fodaftryk , udtrykt som antallet af jordens nødvendige for en person eller gruppe til at fortsætte deres livsstil .

generelle faktorer


På en meta-niveau , det økologiske fodaftryk måler biologiske forbrugte materialer og biologisk affald fra en person, gruppe ( f. eks nation ,) eller menneskelig aktivitet i et givet år . Dette beløb divideres med udbyttet af brugbar jord og hav , og derefter udvidet til en globalt plan for at bestemme jordens evne til at håndtere omkostningerne . Generelt er menneskeheden beregnet til at være over den økologiske grænse med næsten 40 % . Hvis hele verden indtages lige så meget som en gennemsnitlig amerikansk statsborger , ville det tage mere end fem jordarter en værdi af materialer til støtte for menneskeheden .

individuelle faktorer


Flere faktorer gå ind på fastsættelsen af afløb en person eller gruppe er at have på miljøet . Virkningerne af disse faktorer er beregnet i globale hektar , eller globale hektar , enheder, der måler dræn på de globale økosystemer . Der er nok plads på jorden for hver person til at bruge omkring 4,5 ha, men den gennemsnitlige amerikanske borger bruger mere end 24 . Naturligvis , flyselskab og bil indregnes stærkt i en økologisk fodaftryk , da afbrænding af fossile brændstoffer producerer kuldioxid , som gør ondt på miljøet . Hertil kommer , er den mængde af den anvendte el er multipliceret , som er oprindelsen og arten af fødevarer købt til en husstand eller en gruppe . Air condition , samt strukturen i et hus , der lader kold luft slippe ud , kan også indgå i en økologisk fodaftryk . Både transport og hjem energiforbrug cirka 7 af de 24 hektar den gennemsnitlige amerikanske borger forbruger . Mad fylder endnu 7 , ligesom varer og tjenesteydelser , mens boliger forbruger de sidste 3 ha .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.