hvordan man beregner den relative risiko i epidemiologi

Relative risiko er også kendt som risk-forholdet og er ikke svært at beregne, om to værdier er kendt . De to værdier er incidensrater for mennesker med en kendt ( eller mistænkt ) risikofaktor, og forekomsten for folk uden risikofaktoren
1 .
Beregn incidensrater . Disse satser er ligesom de fleste procenter , fordi de er " en del over det hele. "Dette betyder , at de er en brøkdel af et mindre antal over et større antal . Jo større nummer repræsenterer hele befolkningen , mens de mindre antal er en del af befolkningen . Antallet af mennesker i en del af befolkningen divideret med antallet af mennesker i hele befolkningen skaber et tal, der er kendt som en incidensrate og bruges til at beregne risikoen for at få en sygdom .
2 .
Forstå incidensrate for nogen at få en bestemt sygdom i en given befolkningsgruppe med en særlig risikofaktor , beregnes ved at dividere antallet af mennesker syge , der har at risikofaktor med det samlede antal mennesker i befolkningen .

3 .
realisere incidensrate for nogen ( ikke fremhævet er baseret på en risikofaktor ) at få en bestemt sygdom i en given population er beregnet ved at dividere antallet af mennesker syge af den samlede Antallet af mennesker i en given befolkning .
4 .
Vid , at den relative risiko er beregnet ved at dividere incidens af hinanden . Med incidensraten af en given sygdom fra folk, der har en vis risiko faktor ( Trin 2 ) divideret med incidensraten af mennesker uden risikofaktoren ( Trin 3 ) , er den resulterende tal den relative risiko som fortæller sandsynligheden for nogen at få en sygdom er baseret på risikofaktor i forhold til folk i den almindelige befolkning .
5 .

erkende, at hvis den relative risiko nummer er på ( eller næsten i ) 1 , betyder det, at der ikke er nogen reel forskel mellem de to grupper . Da antallet stiger over 1 , angiver antal , hvor meget mere sandsynligt en person er at blive syg med en given risikofaktor med det nummer, der hvor mange gange mere sandsynligt er det at blive syge , hvis de har risikofaktor . Hvis den relative risiko tallet er under 1 , det viser et fald i sandsynligheden for at blive syg .

gode råd og advarsler


 • Hvis de to populationer , der sammenlignes , er nøjagtigt de samme størrelse , en genvej til at beregne den relative risiko, ville være at opdele antallet af syge mennesker med risikofaktor med antallet af syge mennesker uden risiko faktor.
 • Tjek din beregning gjort på denne måde over for andre metoder .

 • Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

  Redaktør: Michael D.Lund
  Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

  Kundeservice: Rene Poulsen ,
  Peter Andersen

  Tel: +45 88 88 99 00
  Fax: +45 88 88 99 01

  © Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.