strontium 90 effekter

Strontium 90 er en isotop af Strontium , en metal der findes naturligt på Jorden . Et biprodukt af nuklear fission , Strontium 90 blev en verdensomspændende sundhedsmæssigt problem som følge af nedfald fra den atmosfæriske atomprøvesprængninger i 1950'erne . Selvom det nuværende niveau af dette radioaktive element i miljøet er forholdsvis lav, er der stadig en vis risiko for udsættelse for Strontium 90 fra kernekraftværker

Historie


I løbet af 1950'erne forskerne begyndte at spore de radioaktive produkter atomprøvesprængninger i USA . Testen af en termonuklear bombe resulterede i støv og snavs bliver forurenet med radioaktivitet produceret af sådan en eksplosion . Eksplosionen sparkede dette støv i stratosfæren , hvor det befandt sig i en kort tid før den falder til den lavere atmosfære . Strontium 90 ( og andre radioaktive grundstoffer ), så nåede jorden i form af regn . Når man analyserer nedfald fra en atomeksplosion , forskere fokuseret på Strontium 90 på grund af dets kemiske lighed med calcium . I stand til at skelne mellem calcium og strontium 90 , planter tog i Strontium isotop fra nedbør , og dyr , såsom malkekøer , spiste planter. Når folk drak mælk , de fik en dosis af Strontium 90 , at køerne havde indtaget . Da denne effekt viste sig , videnskabsfolk i halvtredserne som kemiker Linus Pauling udtrykte bekymring over de atmosfæriske atomprøvesprængninger , at De Forenede Stater ( U. S. ) og Unionen af Socialistiske Sovjetrepublikker ( USSR ) blev hver udførelse . Nedfald , herunder Strontium 90 , fra disse prøver kan findes over hele verden .

Effects


Ligesom planter opsuge Strontium 90 på grund af sin lighed med calcium , ligeledes den menneskelige krop absorberer Strontium 90 . Ligesom calcium har en tendens til at blive indgivet i knogler . Med en halveringstid på 29,1 år , har Strontium 90 potentialet til at skade mennesker for en tid , da det henfalder , Strontium 90 kan forårsage knoglekræft eller leukæmi .

Betydning


Som virkningerne af Strontium 90 og nedfald i almindelighed trængte offentlige bevidsthed , blev amerikanske og sovjetiske politikere under stigende pres for at afslutte atomprøvesprængninger , der havde ført til tilstedeværelsen af Strontium 90 i miljøet . I 1963 i USA og USSR undertegnet en traktat om forbud mod atmosfæriske prøvesprængninger af kernevåben . Dette blev bebudet som et positivt vendepunkt i den kolde krig . Som et resultat af traktaten, har niveauet for Strontium 90 faldt , og den ledsagende risiko for kræft og sygdomme fra Strontium 90 er faldet .

Advarsel


Selv om de fleste lande overholder forbuddet mod atmosfæriske atomprøvesprængninger , er der stadig en risiko for eksponering fra atomkraftværker . Forskere har opdaget, at folk, der bor i nærheden af atomkraftværker test positiv for tilstedeværelsen af Strontium 90 i deres tænder og knogler . Mere alvorligt , kan en ulykke som i 1986 arrangement på atomkraftværket i Tjernobyl i Sovjetunionen udslip radioaktive elementer som Strontium 90 i miljøet .

Overvejelser

Forskere har fundet positive anvendelsesmuligheder for Strontium 90 . Det har været brugt som sporstof i forskellige videnskabelige undersøgelser , for eksempel i afslørende hvor hurtigt blodet strømmer fra hjertet til andre dele af kroppen . Læger har brugt Strontium 90 til at behandle øjet og knoglekræft . Strontium 90 kan tjene som en strømkilde , varmen fra dens radioaktive henfald kan generere strøm på steder langt væk fra mennesker , for eksempel i navigations -beacons eller på vejrstationer .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.