virkninger af nikotin på hjernen

Nikotin er en af de primære komponenter i tobak , og det er en stærkt vanedannende stof . Når tobaksrøg inhaleres , er nikotin absorberes i blodbanen og kan påvirke hjernen på få sekunder . Som en person fortsætter med at ryge , hjernen opbygger en tolerance for nikotin . Dette udvikler sig til en stærk afhængighed , der kan være så svært at bryde som afhængighed af kokain eller heroin

Dopamin


Dopamin , som er en neurotransmitter i hjernen , producerer følelser af glæde og ophidselse . Nikotin midlertidigt hæver dopamin -niveauet i hjernen , der forårsager rygeren til at stole på cigaretter for at bevare denne fornemmelse af glæde .

Endorfiner


Nikotin får hjernen til at producere mere endorfiner , som hjælper til at lindre både fysisk og følelsesmæssig smerte . Dette hjælper rygere føler et fald i stress , og derfor styrker deres afhængighed af nikotin .

Acetylcholin


Acetylcholin er en neurotransmitter i hjernen , der hjælper til at regulere kroppens energi-niveauer . Nikotin stimulerer frigivelsen af acetylcholin , hvilket giver rygeren en følelse af øget energiforbrug . Rygere begynder at afhænge af cigaretter som en energi booster .

Virkninger på Young Brains


Nikotin påvirker både de strukturelle og kemiske ændringer i udviklingslandene unge hjernen . Dette kan medføre livslang skade , herunder en højere risiko for afhængighed af andre stoffer og endda psykisk syge .

Tilbagetrækning Symptomer

Når hjernen har opbygget en tolerance over for nikotin , kan abstinenssymptomer være særligt ubehagelige . Kvalme , hovedpine , søvnløshed og høje stressniveau er alle almindelige bivirkninger af nikotin tilbagetrækning . Til sidst hjernen vil justere , og symptomerne vil forsvinde .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.