hvordan man stopper en blødende sår

En voksen har omkring fem Potter blod i hans krop , og unødvendigt at sige , det er ikke godt at miste det . Det er meget vigtigt at stoppe blødninger hurtigt . Disse tips gælder uanset om det er et snit forårsaget af en punch i en boksekamp eller en skade i hverdagen
1 .
WASH
Vask det berørte område med et rent håndklæde eller klud og koldt vand .
2 .


hvor meget blod der kommer ud ?
Vær opmærksom på mængden af blod strømmer fra såret . Dette vil fortælle dig , hvordan svær snittet er , og hvilken slags behandling er nødvendig , samt hvorvidt du bør tage den tilskadekomne til hospitalet . Alvorlig blødning ville være en klar rød farve og fosser ud støt , måske endda sprøjtes med hvert hjerteslag . I dette tilfælde , bandage snittet eller såret med en ren komprimere tryk bandage ( gaze ) , og tag person til hospitalet eller ring 911 .
3 .
lægge pres
Påfør tryk med en steril klud direkte på såret eller skæres , men ikke for hårdt , da det kunne føje til skaden. Ved at anvende pres , vil du stoppe blodtilførslen til det skadede område .
4 .
HOSPITAL
Hvis du er på vej til hospitalet , holde den forurettede del af kroppen fra at flytte på transportområdet. I svære liv eller død nødsituationer når du ikke kan gøre det til et hospital , kan du bruge en årepresse , en metode til at standse blodtilførslen til et bestemt område af indpakning en klud eller reb over skaden og gøre en knude stram nok til at stoppe de lokaliserede blodgennemstrømningen . I nogle tilfælde når man ikke kan få tourniquet stramt nok , kan du placere en pind på toppen af stof og spin staven til at skabe en stram nok bandage til at stoppe blodgennemstrømning. Tænk på det som svarer til at lukke ned af en hane . En tourniquet bør kun anvendes som en sidste udvej for at redde et liv , fordi ved at lægge pres på vener og arterier , det afskærer blodtilførslen til denne kropsdel , som i et worst-case scenario kan være nødvendigt at amputeret på grund af manglende blodgennemstrømning i lang tid .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.