mindstekrav til uddannelse, der kræves af OSHA

Occupational Safety and Health Administration ( OSHA ) kræver, at arbejdsgiverne til at give medarbejdere med uddannelse er nødvendige for at forebygge eller mindske arbejdsskader . Uddannelsesmæssige krav er forskellige afhængigt af industri og erhverv . OSHA også udfører inspektioner til bekræftelse arbejdsgiverne overholder reglerne

Du skal bruge: .
flaske almindeligt, uparfumerede klor blegemiddel
Pipette .
Containere med covers.
Måleskeer ( ekstraudstyr) .
Brom tabletter .
Brom teststrimler .

Træning retningslinjer


Medarbejderuddannelse kan forhindre visse problemer og skader opstår på arbejdspladsen . Ordentlig uddannelse kan undervise medarbejdere , hvordan man bruger udstyret , hvordan man kan udføre deres job effektivt og informere dem om de risici , der er involveret i jobbet . Arbejdsgivere bør identificere de mål , de ønsker at opnå og finde den bedste måde at gennemføre den uddannelse, for at få disse resultater . OSHA har retningslinier en arbejdsgiver kan henvises , når de forsøger at skabe et effektivt træningsprogram .

Medarbejdere på Risk


Alle medarbejdere skal informeres om de sikkerhedsrisici , der er involveret i udførelsen af deres job , men nogle medarbejdere er i større risiko for at blive skadet end andre . Hvis arbejdsgiveren har begrænsede ressourcer til uddannelse , de ansatte med den højeste risiko for at blive skadet prioriteres . Uddannelsen bør indeholde detaljerede beskrivelser af, hvordan du udfører de opgaver , hvordan man kan betjene udstyret , gode råd om sikkerhed arbejderne behov for at udnytte og oplysninger om sikkerhedsrisici .

personlige værnemidler


Nogle job kræver brug af personlige værnemidler . Før de ansatte begynder at arbejde , de skal forstå, hvilke værnemidler er nødvendig , hvornår du skal bruge det, og hvordan man korrekt slid og justere udstyret . Medarbejdere skal også vide , hvordan vedligeholde udstyret , rense den og den tid, det udstyr, skal bruges inden den kastes . Medarbejdere skal demonstrere evnen til korrekt brug af udstyret , før de begynder at arbejde .

farlige stoffer


Medarbejdere skal modtage en særlig uddannelse , når du arbejder i et miljø , der involverer farlige stoffer. Arbejderne har behov for at modtage træning i forbindelse med farer på arbejdspladsen , udstyr drift instruktioner og sikkerhedspraksis , der skal minimere risikoen for skader . Medarbejdere skal vide, hvilke medarbejdere der er ansvarlige for at gøre arbejdspladsen trygt og sikkert . Arbejdstagerne er forpligtet til at vide, hvilke symptomer kan tyde på deres helbred er blevet kompromitteret .

Nødplaner

Arbejdsgiveren skal skabe en ordning for medarbejdere til sikkert evakuere arbejde faciliteter i tilfælde af en nødsituation . Medarbejdere har brug for at kende placeringen af nødudgange og de sikkerhedsforanstaltninger, at bruge, mens forlader arbejdsområdet . Medarbejdere , der vil hjælpe med evakueringen bør informeres om deres ansvar . Alle medarbejdere skal anmeldes , hvis beredskabsplaner ændres eller ændres .

Sikkerhed og Advarselstegn

Arbejdsgiverne bør instruere medarbejderne i betydningen af den eventuelle sikkerhed eller advarselssignaler placeret på arbejdspladsen. Tegnene kan liste, der farer være opmærksom på og de indledende skridt de ansatte skal træffe for at beskytte sig selv i tilfælde af en ulykke . Dette kan supplere mere grundig uddannelse de ansatte har allerede modtaget vedrørende risici på arbejdspladsen og sikkerhedsforanstaltninger .

Medical Services

Personale uddannes til at yde førstehjælp skal være på stedet , hvis arbejdspladsen ikke er tæt på nogen medicinske klinikker eller hospitaler . Den medicinske forsyninger er nødvendige for at fremskaffe foreløbige behandling af tilskadekomne medarbejdere bør være let tilgængelige for uddannet personale .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.