fordele og ulemper ved x - stråler

X-stråler er væsentlige medicinske redskaber til læger . Imidlertid har udbredelsen af ny teknologi og risici i forbindelse med X-stråler fået mange sundhedsprofessionelle til at nytænke deres brug . X-stråler er ioniserede former for stråling , der trænger levende væv . Lægerne fandt de kunne bruge X-stråler og imaging -teknologi til at give et detaljeret overblik over en patients knogle -system og nogle væv . X-stråler er stadig bruges i dag , er dog alternative imaging teknologier såsom Magnetic Resonance Imaging ( MRI ) eller computertomografi (CT ) scanninger nu vinder popularitet i medicinske kredse .

Omkostninger


En fordel ved X-stråler er , at de er billigere end lignende medicinske procedurer . Hvis en patient kræver en lægelig scanning , en X-ray omkostninger sygesikring planer er mindre end en MR-scanning eller en CT -scanning . Det er også billigere for et hospital eller en læge kontor for at opretholde en X-ray maskine end en MR eller CT -scanning maskine .

Resultater


En ulempe ved X-stråler er, at de ikke giver detaljerede billeder af krop . MR eller CT -scanninger er fremragende værktøjer , hvis lægen forsøger at finde en medicinsk problem med organer , knogler , hjerne og væv . X-stråler ikke giver nogen form for medicinsk data for organer eller væv , kun et billede af knogler . MRIs og CT -scanninger kan vise langt mere knogle detaljer end X-stråler . For eksempel , scanne en CT er i stand til at skabe en 3- D billede af knogle strukturer for en læge , mens en X-ray skaber en 2- D billede ark .

Brugervenlighed


En fordel for røntgenstråler er, at de er lettere at bruge end MRIs eller CT scanninger . Skadestuer har ofte bærbare X-ray maskiner til at hjælpe patienter , der kommer i. Hvis en patient kræver en MR eller CT -scanning , enten en aftale skal være etableret eller patienten skal transporteres til et hospital , der har denne teknologi let tilgængelig .

udstrålingsrisiko


bestråling er formentlig den største bekymring patienter har med X-stråler . Det bør dog bemærkes, at CT- scanninger gøre udnytter den samme form for energi til at skabe billeder . En nylig rapport fra New England Journal of Medicine , at CT -scanninger også kan medføre øget vævsskader og endog kræft , når en patient er overeksponeret i løbet af en periode . MRIs udnytte magnetisk energi mod brint , et element , der er fremherskende i den menneskelige krop, for at skabe et billede . Samlet , mens X-stråler gør giver en fremragende medicinsk service , eksponering for røntgenstråler over en lang periode kan føre til vævsskader .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.