hvordan man kan teste vision & hørelse for ældre bilister

Spørgsmålet om ældre bilister og deres evne og ret til at fortsætte kørslen , er et meget følsomt . Alder alene er ikke en kontraindikation til sikker kørsel , men den meget gamle ofte oplever en forringelse af syn, hørelse og mobilitet . Alle disse faktorer påvirker evnen til at køre . Fordi hver person aldre forskelligt , er det vanskeligt at vedtage tæppe lovgivning om køre- rettigheder . Love varierer betydeligt fra én tilstand til en anden om krav til ældre bilister igen tage køreprøver og gennemgå hørelse og syn tests .

Du skal bruge:
Optiker
. Audiolog .

Bekymret slægtning eller ven


1 .

Ledsage ældre driver på flere udflugter . Observere hendes reaktioner og om hun ser og følger vejskilte . Vær opmærksom på tegn på tøven eller urimeligt langsom kørsel . Taktfuldt drøfte disse emner med hende , det kan være, at hun blot har brug briller eller et høreapparat
to
Tag ældre person til en optometrist for vision test . . Forklar , at lægen vil udføre en synsstyrke test , en brydning vurdering , en visuel field test , og en grøn stær test . Informere hende , at optometrist vil placere et par dråber væske i hvert øje , som midlertidigt kan medføre sløret syn . Sørg for, at ældre person er kørt til og fra udnævnelsen .
3 .
Ledsage ældre driver til audiologen . Forklar , at audiologen vil anmode om en fuldstændig anamnese ( herunder eventuelle medicin bliver taget ) . Nævner også at de ældre chaufføren , at han vil blive bedt om at sidde på en forsvarlig placeret standen, hvor ørepropper vil blive indsat og en række lyde og toner bliver spillet med henblik på at fastslå hans evne til at opfatte forskellige niveauer af lyd . Audiologen kan også udføre en tale test .

gode råd og advarsler


 • Sommetider enkle ændringer kan ske til en bil , såsom at tilføje specielle udvendige spejle , som kan gøre sikker kørsel lettere for den ældre person .
 • svært ved at se i mørke er et fælles problem med seniorer , og det kan være nødvendigt for en ældre chauffør at overveje at give op at køre om natten .

 • Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

  Redaktør: Michael D.Lund
  Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

  Kundeservice: Rene Poulsen ,
  Peter Andersen

  Tel: +45 88 88 99 00
  Fax: +45 88 88 99 01

  © Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.