virkningerne af skovrydning på økosystemet

Easter Island er bedst kendt i dag for sin gådefulde statuer . Det kan også illustrere , dog på lang sigt forgreninger af miljø dårlig forvaltning , ifølge bogen " Essential Miljø "af Scott Brennan og Jay Withgott . Ved at studere pollenkorn i mudder kerner og arkæologiske beviser , fandt forskerne , at øen kan have været ryddet over tid ved dets indbyggere , hvilket fører til jorderosion , der i sidste ende underminerede en engang så stolte civilisation . Selv om virkningerne af skovrydning ikke altid så dramatisk , kan skovrydning have alvorlige og vidtrækkende konsekvenser for sundheden af et økosystem .

ødelæggelse af levesteder


Den mest umiddelbare konsekvens af skovrydning er ødelæggelse af levesteder . Mange forskellige arter af dyr og planter lever i skove , og ødelæggelsen af skoven fjerner deres levesteder , der forlader dem hjemløse . Fugle som spætter kan bygge reder og leve i træer , for eksempel , eller skygge -elskende planter vant til fugtig jord kan finde sig udsat for fuld sol og hurtigt tørring jord . Organismer , der ikke er i stand til at konkurrere eller overleve i disse ændrede betingelser kan dø , og andre organismer , der afhænger af disse forsvinder arter til fødevarer igen kan også dø . Ifølge " Essential Miljø " ødelæggelse af levesteder er en stor bidragyder til udryddelse af dyreliv .

habitatfragmentering


Skovrydning kan undertiden efterlade skov-bolig arter begrænset til mindre og mere spredte pletter af levesteder , en proces, der kaldes habitatfragmentering . Arter såsom pumaer eller bjørne , der har brug store landområder kan dø ud . Kanten af disse små pletter af levesteder kan også ændres gennem interaktion med forskellige samfundsgrupper af arter i de omkringliggende skovede områder , forårsager yderligere tab af arter .

jorderosion


Træer og andre planter med til at forankre jorden på plads med deres rødder . De fungerer også som læhegn til at bremse eller begrænse vinderosion . Med tabet af træer og planter , kan jorden erodere hurtigere , hvilket gør det vanskeligere for anlæg til recolonize jorden venstre ledig ved skovrydning . Hvis jorden støder op til en ørken region , kan tabet af bunddækket , øget fordampning og efterfølgende jorderosion undertiden forårsage ryddede arealer at degenerere til ørken , en proces, der kaldes ørkendannelse .

tab af næringsstoffer


I mange tropiske regnskove , jorden er faktisk næringsfattige , varme , fugtige forhold gør, at en høj nedbrydning , og næringsstoffer fra døde eller rådnende organismer er hurtigt genvindes . De fleste af de næringsstoffer i økosystemet er gemt i planterne sig selv frem i jorden . Ifølge " Essential Miljø , " når en tropisk regnskov er klare , er jorden , som forbliver ofte næringsfattige og derfor vanskeligt for landmændene at udnytte .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.