er svamp skabt af fugt ?

Svampesporer findes i luften omkring os . Mere end 70. 000 arter af svampe bo, hvor der er fugt , varme og mad . Svampe lever i alle typer af habitater fra havene , søer , ørkener og klima både varm og kold . Astronauter har endda fundet svampe vokser i deres redskaber i rummet . Fugt alene skaber ikke svamp , men er afgørende for væksten i mange svampe

Kendetegn


Svamp er mikroorganismer , som besidder en kerne , men er ude af stand til at producere deres egen mad . De har endeløse filialer og gær-frugtsætning organer , der holder sporer , som de gengiver . Svamp eksisterer i tre former som saprobes , parasitter og symbiosts .

Saprobes


Saprobes levende ved at udlede mad fra døde og rådnende organisk materiale fundet i et fugtigt miljø . Disse svampe nedbryder stof i grundlæggende komponenter, der udgør rige jord og næringsstoffer , som planter bruger til at producere fødevarer . Nedbrydning af bladene er et eksempel på svampens saprobes på arbejdspladsen .

Parasitter


Parasitter får deres mad fra cellerne i levende organismer i en fugtig , varm levesteder . Ringorm , fodsvamp og gær infektioner er eksempler på svampe parasitter , der lever af mennesker . Hollandsk Elm sygdom er et eksempel på en parasitisk svamp , der jager elmetræer .

Symbiosts


Laver er svampe og alger arbejder sammen i et fugtigt miljø til gavn for begge parter. Dette er et eksempel på svampe symbiose .

Svampenes Fordele

Hvis fugt , varme og organisk stof ikke forvoldte blade og andet organisk materiale nedbrydes og udvikle humus , ville vi være i stand til at producere den mad , vi spiser . Vi spiser svampe , blå ost og gær ruller , der alle er fødevarer, der kommer fra svampe . Penicillin, et antibiotikum , er også en svamp .

Svampenes negative konsekvenser

For meget fugt i bygninger fremmer væksten af mug og meldug . Denne form for angreb får folk til at blive syge med lidelser som astma og andre allergier . Svampe ødelægge bygningens struktur ved indtager træ, gips og andre organiske stoffer , der er deres fødekilde .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.