faktorer, der påvirker fotosyntesen

Fotosyntesen er den kemiske reaktion , der finder sted inde i grønne planter i tilstedeværelse af klorofyl og sollys . Caron kuldioxid og vand omdannes til vegetabilske fødevarer og ilt ved hjælp af klorofyl og sollys . Udover disse to faktorer , er der andre faktorer , såsom kuldioxid , pH niveauer , lysintensitet og temperatur , der påvirker fotosyntesen .

Lysintensitet


Intensiteten af lys har betydning for fotosyntese . En lav lysintensitet ville betyde lav fotosyntese . Øget intensitet af lys fører til en høj fotosyntese . Når intensiteten har nået 10. 000 lux , er det ikke påvirker fotosyntesen sats . En meget høj intensitet af lyset kan bringes ned fotosyntese sats som det kan blege klorofyl .

Koncentrationen af kuldioxid


Høje koncentrationer af kuldioxid føre til effektiv fotosyntese . Atmosfæren har normalt en kuldioxidkoncentrationen på 0,03 til 0. 04 procent . Denne koncentration er tilstrækkelig til fotosyntesen . Det er blevet bemærket, at planterne vokser hurtigere og bedre i et drivhus , hvor den kuldioxid koncentrationen er nærmere 0,1 procent. De afgrøder, der dyrkes i væksthuse , er større og giver mere i forhold til friland .

Temperatur


Meget høje eller lave temperaturer er ikke egnet til fotosyntesen . Enzymaktivitet er afgørende for de to faser af fotosyntesen . Temperaturer mellem nær 0 grader C deaktivere enzymer påvirker fotosyntese . Ligeledes meget høje temperaturer denaturere de væsentlige enzymer forbud fotosyntese . Den ideelle temperaturområde er fra 25 til 35 C.

klorofyl


Klorofyl absorberer lys , uden hvilken fotosyntese kan ikke finde sted . Et fravær af klorofyl vil betyde, at fotosyntesen ikke vil finde sted på alle . Visse sygdomme , mineral mangel , og aldring kan føre til klorofyl mangel

Vand

Vand er liv kilde til planter . planter ikke kan overleve uden. Mangel på vand fører til mangel på kuldioxid som bladene nægter at åbne deres spalteåbninger til at holde vand , de har gemt logget ind .

forurenet luft

En forurenet atmosfære kan føre til en 15 procent nedgang i antallet af fotosyntesen . Industrielle gasser er de store syndere . Sod , der slår sig ned på bladene , blokerer spalteåbninger , hvilket gør det vanskeligt at tage kuldioxid . Forurenede vand påvirker vandplanter og deres fotosyntese proces .

For fotosyntese at ske på en konstant hastighed tilstedeværelse og niveauer af forskellige faktorer er afgørende . Fotosyntese har brug for alle dem optimalt til at producere de bedste resultater.


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.