sundhedsrisici for kloning af mennesker

Kloning er den procedure, at skabe en nyfødt menneske , der er genetisk identisk med et andet . Processen indebærer, at erstatte kernen i en ægcelle med en anden voksen . Ægget så deler , hvilket skaber et foster eller " blastocyst . " Blastocyst er implanteret at danne et foster , med præcis de samme gener som den voksne . Men denne procedure er ikke altid effektive , mere end 90 procent af kloning forsøg mislykkes på grund af alvorlige sundhedsrisici .

Kort Life


Ifølge det amerikanske Department of Energy , ville det tage 100 overførselsprocedurer at skabe en vellykket klon . Dette garanterer ikke en fuldstændig levetid for dem , der overlever ; klonede dyr har svagere immunforsvar og højere modtagelighed for sygdom og lidelse . Ca. en tredjedel af klonede dyr dør ung .

Funktionssvigt genomer


genomer , eller den genetiske sammensætning af kloner , er kompromitteret under processen . Forsker ved Whitehead Instituttet for biomedicinsk forskning analyseret mere end 10. 000 moderkagen og leverceller af klonede mus , fandt, at 4 procent af de gener havde abnormiteter . Dette kan medføre et væld af genetiske sygdomme , der spænder fra kræft til Downs syndrom.

Imprinting Fejl


I normal menneskelig reproduktion , er DNA kemisk præget af både mor og far , og kun én kopi af et gen er aktiveret . Da kloning DNA kun er præget af en enlig forælder , kan det føre til fejl og udviklingsmæssige abnormaliteter i klon .

Donor Risici


Human eksperimenter kan føre til negative sundhedsmæssige resultater i donor . At donere æg , vil donor behovet for at blive opereret , hvilket i sagens natur høj risiko . Også forsøg på at øge ægproduktionen hos donor med høje niveauer af hormoner ville skabe en risikofaktor .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.