UV-lys fordele for sundheden

For mange årtier , myten om, at Ultra violet ( UV ) stråler kun bringe skade på vores helbred forblev en stærk tro hos mennesker overalt i verden . Nylige videnskabelige undersøgelser , men krævede en ændring i dette perspektiv . Fordelene ved UV-lys har en bred vifte af applikationer , herunder sundhed , skønhed og sterilisering . Selv om idéen lyder temmelig overraskende , en god mængde af klinisk forskning bakker op om påstanden om, at solens stråler ikke nogle væsentlige gode .

UV Light


Ordet UV lys stammer fra placeringen af stråler i det synlige farvespektrum , som afgives af naturligt sollys . Forestil dig en regnbue eller hvordan du ser rød , orange , gul , grøn , blå , indigo og violet i et prisme . På den røde del , er infrarøde bølgelængder fundet . Så på den violette del findes ultraviolette stråler . UV -stråler er yderligere opdeles i tre typer : UV-A , UV-B og UV-C . I spormængder , drage fordel mennesker det meste af UV-A , lidt fra UV-B , og ingen fra UV-C .

æstetiske fordele


UV-lys , specielt UV -A , giver folk så meget ønskede tan . Det har også kapacitet til at stimulere produktionen af vitamin D3 , en stof, der vides at bringe huden en sund glød . D3-vitamin fremmer kroppens optagelse af calcium og andre mineraler fra fødevarer . Disse stråler ind i atmosfæren i store mængder , da atmosfæren ikke har naturlige skjolde imod dem . UV-A stråler er til stede , selv på overskyede dage , så hvis du tror at gå ud om vinteren kan ikke gøre dig mørkere , du er helt galt .

sundhedsmæssige fordele


UV-B har evnen til at bryde cellestruktur og til sidst mutere den. På grund af denne ejendom , er UV-B , der anvendes på mange hospitaler til at sterilisere instrumenter og udstyr . Hos mennesker , har UV-B vist sig at hjælpe med at behandle visse sygdomme som tuberkulose og psoriasis . I 1903 , var en Nobel Pris tildelt Niels Finsen til behandling af hud læsioner forårsaget af tuberkulose med UV lys . I en undersøgelse foretaget for nylig , blev det opdaget, at 80 procent af befolkningen lider af psoriasis bedre efter at være blevet udsat for UV- lys

industrielle fordele


UV-lys bruges som en aktiv ingrediens i skadedyrsbekæmpelse værktøj. den tiltrækker insekter ind i lyset , hvor de er fanget . Det bruges også i autentifikation vigtige dokumenter såsom pas via anvendelse af varemærker i den, som kun kan ses ved hjælp af UV- lys . UV -stråling bruges også i testning for isolering af elektriske apparater .

laboratorieformål

UV lys bruges i fotolitografi og i mange genetik forsøg med brug af grønne fluorescerende protein , som er i stand til at absorbere UV- stråler og udsender ved varierende bølgelængder . Endelig er det også bruges i spektrofotometri , eller undersøgelse af kemiske struktur af en stikprøve ved hjælp af lys .

Husk altid dens farer så godt. For eksempel , for meget UV-A brænder huden, mens for meget af UV-B årsager cellulære mutationer ( kræft ) hos mennesker .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.