hvad er farerne ved indtagelse af rå østers ?

Østers er fælles fisk og skaldyr , som kan serveres på flere måder . Mange mennesker nyder dem rå . Dog kan denne praksis være farligt . Mere end 50 mennesker udvikler alvorlig sygdom ved at spise rå østers hvert år , og mindst 10 dør af denne sygdom . Dette skyldes, at bakterierne Vibrio vulnificus . Denne bakterie er umuligt at se , smage eller lugte . Det kan være et mareridt for det menneskelige immunsystem .

Vibrio vulnificus


Vibrio vulnificus trives i varmt saltvand . Det er blevet placeret så langt mod nord som Cape Cod på Atlanterhavskysten , og det konstateres i hele vestkysten og Gulf of Mexico . Bakterierne er på sit højeste i sommermånederne , fordi varmen gør det muligt at formere hurtigere . Selv om de kan være farlige på noget tidspunkt , rå østers er særligt farlige , hvis de høstede mellem april og oktober .

sepsis


septikæmi er den primære dødsårsag i forbindelse med rå østers . Den person vil udvikle feber , kulderystelser , septisk chok og potentielt blærer hudlæsioner . Primær sepsis har omkring en 50 procent dødelighed . Typisk , hvis en person dør , vil det være inden for et par dage indtager utilstrækkeligt skaldyr . Mennesker med præ-eksisterende sundheds- tilstande som leversygdom , hemochromatosis , diabetes , nyresygdom og immune sygdomme såsom HIV er på et højere risiko for at få septikæmi fra rå østers .

Food Forgiftning


I de fleste tilfælde en Vibrio vulnificus infektion er ikke dødelig . Hos mennesker med sund immunforsvar det sædvanligvis forårsager et ekstremt tilfælde af madforgiftning . Opkastning , diarré og kraftige mavesmerter karakterisere en Vibrio vulnificus infektion . Denne regel forsvinder inden for en dag eller to og vil ikke have nogen langsigtet helbredsmæssige konsekvenser . Tal på, hvor mange mennesker udvikler Vibrio vulnificus infektioner er ukorrekte , fordi de fleste sundhed embedsmænd tror, at sygdommen er sjældent rapporteret . Derfor er det vanskeligt at bestemme andelen af mennesker, der udvikler de mere alvorlige septikæmi ud af dem , der forbruger en inficeret østers .

Hepatitis A


Der er en kendt sammenhæng , hvor folk , der har spist rå østers har udviklet Hepatitis A . En fødevare føreren kan give den videre , eller østers , der er høstet fra en placering med forurenet vand. Der var flere tilfælde af Hepatitis A fra rå østers rapporteret efter orkanen Katrina , på grund af forstyrrelser i kloakledninger . Hepatitis A symptomer kan tage over en måned til at blive vist . Sygdommen varer omkring to uger. Symptomerne er manglende appetit , feber , kvalme , træthed og gulsot . Gulsot er en gullig farve på huden eller det hvide i øjnene .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.