attitude måleværktøj

Attitude er ikke umiddelbart målelig, men det kan analyseres kvalitativt . Vigtigheden af attitude-måleværktøjer fremgår i arbejde-plads scenarier og i akademiske miljøer. Det er to miljøer , hvor folks holdninger spiller en enorm indflydelse på relationer i organisationer . Undervisere og arbejdsgivere bruger disse måleredskaber til at identificere de centrale attitude-relaterede spørgsmål, der måtte være hindrer fuld gennemførelse af funktioner ved studerende og ansatte.

Attitude Måleværktøj


Attitude måleredskaber adskiller sig væsentligt på de særlige holdning , de er vel at måle , og de har to former-. teste formularer eller spørgeskemaer og praktiske situationsfornemmelse prøver

Mens disse to væsentligt forskellige på den måde , hvorpå de er gennemført, er de forbavsende ens i den forstand, at de begge situationsbestemte karakter . Konsistens i svarene er ofte en faktor ved fastsættelsen af den holdning af en individuel

Måling voldsrelaterede Holdninger


Voldelige måleredskaber er primært designet til at måle voldsrelaterede holdning af 11-. til 24- årige . Ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse , menes det , at i denne aldersgruppe , sandsynligheden for, at børnene udvikler voldelige holdninger er høj på grund af deres voksende eksponering til negative peer faktorer , EU-indflydelse , skole indflydelse og vold . Værktøjerne er beregnet til at måle aggression ved at indhente svar, ville afspejle den enkeltes personlige overbevisninger, religioner , adfærd og påvirkninger .

Derudover er der også et sæt af denne holdning , måleværktøj , som alene er til brug for børn i alderen 5 til 11 . Holdningen er målt ved at se på faktorer som fantasier , strategier taget for at løse et problem , pro-social og aggressiv adfærd og systematiske fejl . Forskere mener, at målestilling så tidligt som denne alder kan give et fingerpeg om de mulige egenskaber , at den enkelte kan udvikle sig senere i livet .

Karriere-relateret Holdninger


Arbejdsgivere er interesseret i at vide hvordan man kan maksimere medarbejdernes effektivitet . På grund af dette , er der værktøjer til at måle attitude overfor medarbejderen udførelse af funktion . For eksempel er der attitude-måleredskaber til at måle bygningsarbejdere ' holdning til byggeri , kontorpersonale 's holdning til brugen af computeren og de studerendes og lærernes holdning til at skrive .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.