forskellige typer af mikroskoper i biologi

Et mikroskop er en enhed, der giver folk mulighed for at se modellerne i detalje for lille til det blotte øje at se . Det gør de ved forstørrelse og opløsning . Forstørrelsen er, hvor mange gange objektet er udvidet inden for visning objektivet . Opløsningen er hvor detaljeret objektet vises , når de ses . Mikroskoper er især nyttig i biologi , hvor mange biolog undersøgelse organismer for lille til at se uden hjælp . De kan bruge stereoscopes , sammensatte mikroskoper , konfokal mikroskoper , elektronmikroskoper , eller nogen af de specialiserede mikroskoper inden for hver kategori . Prøven under observation bestemmer mikroskopet behov .

stereoskopbilleder


Den stereoskopbilleder , også kaldet dissektionsmikroskop og stereo -mikroskop er et lys tændt mikroskop , som giver en tredimensionel visning af et prøveeksemplar. Det gør den ved hjælp af to okularer på forskellige vinkler, der er virkelig bare et par af sammensatte mikroskoper . Billedet af modellen er også lateral og oprejst . Dog stereoscopes har lavere effekt i forhold til sammensatte mikroskoper . Billederne er kun forstørret op til ca 100x . Stereoscopes give studerende og forskere til at manipulere eksemplarer , mens under observation .

Sammensatte


Ligesom stereoscopes , er sammensatte mikroskoper oplyst af lys . De giver en todimensionel henblik på en prøve under observation , men kan have forstørrelser mellem 40x og 400x , med mere kraftfulde versioner op til 2000x . Selv om forstørrelse kan være høje , er opløsning begrænset af lysets bølgelængde . Sammensatte mikroskoper kan ikke se detaljer mindre end 200 nanometer fra hinanden . Uanset hvad, kan sammensatte mikroskoper findes i mange biologi klasseværelser og forskningslaboratorier .

Konfokal


Konfokal mikroskoper er også lys mikroskoper , men har fordelene ved både stereoscopes og sammensatte mikroskoper . Konfokal mikroskoper giver store forstørrelser af prøver med tredimensionelle billeder . De har også højere opløsninger , i stand til at differentiere detaljer ned til 120 nanometer fra hinanden . Den mest almindelige type af konfokal mikroskop er fluorescerende mikroskop . Dette mikroskop bruger intense lys til at hidse molekyler af et prøveeksemplar. Disse molekyler afgiver lys , eller fluorescens der er observeret , der giver mulighed for større forstørrelse og opløsning .

Transmission Electron Microscope


Den første elektron mikroskop var en transmissions elektron mikroskop ( TEM ) opfundet i Tyskland i 1931 af Max Knoll og Ernst Ruska . Den blev skabt som en måde at forstørre objekter mere end hvad lys mikroskoper var i stand til . Hvis lyset mikroskoper kan forstørre op til 1000x eller 2000x i bedste fald så elektronmikroskop kan forstørre objekter til de 10. 000 x rækkevidde . En TEM virker ved at fokusere en stråle af enkelt-energi elektroner stærk nok til at passere gennem en meget tynd model . De fremkomne billeder er derefter ses gennem elektrondiffraktion eller direkte elektron forestille .

Scanning Electron Microscope

Der er forskel på, hvordan SEM blev opfundet , men det blev oprettet i begyndelsen af 1930'erne . Men det var først 1965, at Cambridge instrumentet Company markedsført første SEM . Dette skyldes kompleksiteten af SEM 's scanning teknologi , som var mere kompliceret at udnytte end TEM . SEM virker ved scanning af en prøve overflade med en elektronstråle . Denne stråle skaber forskellige signaler , sekundære elektroner , X-stråler , fotoner , og andre , som alle hjælper kendetegner prøven . Signalerne vises på en skærm , der kortlægger prøvens materialeegenskaber.


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.