sundhedsspørgsmål omgivende styrofoam isolering

Styrofoam er et registreret varemærke for ekstruderet polystyrenskum , der anvendes som isoleringsmateriale i byggeindustrien . Selv om dette materiale giver exceptionel isolerende egenskaber , der er flere sundhedsmæssige problemer omkring Styrofoam isolering . Dette skyldes primært forekomsten af visse organiske kemikalier , der anvendes i fremstillingen af dette materiale samt mulighed for fortsat eksponering for spormængder af disse kemikalier , der forbliver i det færdige produkt .

Benzen


Denne organisk kemikalie er en aromatisk kulbrinte , der forekommer naturligt i råolie og karakteriseres som en duftende , farveløs væske . Det bruges til at syntetisere ethylbenzen , en anden kulbrinte , der er dehydreret via katalysator til at fremstille styren , det grundlæggende element i polystyren . Det er også et kendt kræftfremkaldende stof .

virkningerne af benzen eksponering


Ifølge det amerikanske Environmental Protection Agency ( EPA ) , langvarig udsættelse for benzen dampe er forbundet med flere alvorlige sundhedsmæssige risici . Kronisk eksponering har været knyttet til udviklingen af forskellige kræftformer i både mennesker og dyr , herunder en øget risiko for leukæmi og andre blodsygdomme . Dette kemiske skader også knoglemarv , cellulær DNA og svækker immunforsvaret . Erhvervsmæssige undersøgelser har vist, at benzen effekter fertilitet hos kvinder, ved at forstyrre den normale menstruationscyklus og forårsager æggestokkene til at skrumpe i størrelse . Dyreforsøg har vist, at kronisk indånding af benzen årsager lav fødselsvægt og knoglelidelser i udviklingslandene fostre .

Styren


Selvom dette stof er forbundet med sundhedsmæssige problemer omkring Styrofoam isolering , fordi det er syntetiseret under fremstillingsprocessen , men også forekommer i naturen . Naturlig styren er fremstillet af harpiks fra en slægt af træer kaldet Styrax og også forekommer naturligt i nogle frugter , grøntsager og oksekød i lave niveauer . Men ifølge det amerikanske Department of Labor , Occupational Safety Health Administration , arbejdstagere, der arbejder i produktionen af Styrofoam isolering , der udsættes for unpolymerized styren i koncentrationer på mere end 50 ppm i mere end 15 minutter står over for en række helbredsmæssige risici .

Effekter af styren eksponering


Det Internationale Agentur for Kræftforskning har klassificeret dette stof som en sandsynlig kræftfremkaldende , mens EPA har vurderet det som et mistænkt carcinogen . Men nogle undersøgelser viser, at langvarig udsættelse for styren kan øge risikoen for at udvikle kræft og leukæmi hos mennesker . Animal-baserede undersøgelser tyder på, at kronisk indånding af styren dampe negativ indvirkning på åndedrætsorganerne og det centrale nervesystem , samt forringe nyre-og leverfunktion . Yderligere menneskelige studier har vist, at langvarig eksponering producerer muskelsvaghed , perifer neuropati , depression , og svækker kognitive funktion og hukommelsen huske.


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.