Hvilke typer af ting er mikroskoper bruges til ?

Mikroskoper meget forstørre prøver til visning . Forstørrelse gør den detaljerede undersøgelse af enheder , hvoraf mange du ikke kan se med det blotte øje . Der er nogle fag , såsom læger og forskere , der bruger et mikroskop på daglig basis . Men alle der har interesse i at indsamle oplysninger om levende organismer eller ikke- levende eksemplarer kan bruge et mikroskop til at hjælpe med at indsamle data .

Anvendelse af Mikroskoper af Læger


Læger bruger mikroskoper til at diagnosticere og behandle sygdom . En læge kan bruge et mikroskop til at opdage unormalt formede celler i seglcelleanæmi . Mennesker med denne sygdom har røde blodlegemer i form af en segl i stedet for runde , og denne segl form er synlig , når undersøges under et mikroskop .

Læger kaldte patologer vil almindeligvis tage vævsprøver og behandle dem med forskellige reagenser og pletter . Dette vil gøre det muligt for patologen til bedre at visualisere væv og celler , når undersøgt under mikroskopet . Det trænede øje af patologen bruger disse prøver til at diagnosticere sygdomme , herunder kræft .

Læger også bruge mikroskoper knyttet til kameraer til forskellige kirurgiske procedurer . Dette gør det muligt læger til at foretage mindre snit i patienten , som kan forebygge infektion og mindske mængden af tid, en fuld helbredelse .

Mikroskoper i Science


Forskere bruger mikroskoper af mange årsager . Felt biologer , for eksempel , indsamle prøver fra marken og tage dem tilbage til laboratoriet for mikroskopiske undersøgelse . De kan indsamle oplysninger om antallet og mangfoldigheden af organismer i en prøve , der hjælper dem til bedre at forstå sundhed økosystemet de studerer .

Cell biologer bruge et mikroskop og andre teknikker til at finde en bestemt protein i cellen . De kan se, hvordan forskellige proteiner interagerer med hinanden . Dette fører til en større forståelse af , hvordan celler arbejde .

retsmedicinere bruger mikroskoper til at sammenligne kugler fra gerningssteder til kugler affyret fra en kendt pistol til at afgøre, om de svarer . De kan også undersøge fibre og andre beviser fundet på et gerningssted .

Andre forskere bruger mikroskoper ved hjælp af en stråle af elektroner for at undersøge prøver i stor detalje . Elektronmikroskoper tillader visning af ekstremt små enheder , som virus. Forskere selv undersøge overflader på enkelte atomer ved hjælp af atomic force mikroskoper .

Mikroskoper for elever og lærere


Studerende i alle aldre kan bruge et mikroskop , især med hjælp fra en lærer . Mange ældre studerende bruger mikroskoper til at støtte i dissektion af planter eller dyr . Yngre elever kan bruge et mikroskop til at undersøge mulighederne for fælles objekter i mere detaljeret . Generelt kan eleverne bruge mikroskoper til at få en bedre forståelse af verden omkring dem .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.