de skadelige virkninger af radon

Radon er en naturlig , men farligt stof . Den smagløs , lugtfri , farveløs gas udgør en stor sundhedsrisiko og forårsager det højeste beløb af lungekræft dødsfald årligt , efter rygning . Heldigvis kan det være let opdages og behandles .

Hvad er radon ?


Radon er resultatet af en naturlig , radioaktiv nedbrydning af uran i vand , rock , og jord . Når frigivet , radon derefter ind i en bygning gennem svage punkter i fundamentet , bliver fanget inde og indåndes af beboerne . Radon er en landsdækkende problem , og er ikke begrænset til et bestemt område eller en region . Gassen kan trænge enhver bygning , som en skole eller et kontor , men det er mest sandsynligt, at påvirke folk i deres eget hjem .

Hvordan virker Radon forårsage sygdom ?


Radon gas henfalder , danner radioaktive partikler , som kan blive fanget i lungerne . Da de fortsætter med at bryde ned , partiklerne frigivelse lille anfald af energi, som kan skade lungerne og føre til kræft . Ikke alle, der er udsat for radon vil udvikle kræft , og påbegyndelsen af sygdommen kan forekomme mange år efter eksponering.

Testning for Radon


Ifølge EPA , 1 i 15 amerikanske hjem skønnes at have forhøjede niveauer af radon , og derfor at teste for stoffet er af afgørende betydning . Heldigvis test er en forholdsvis simpel proces . Testkit er tilgængelige online og i butikker , og en stat Radon Office kan give en liste over professionelle testere , der har en inspicere et hjem før købet er et klogt træk

Sænkning radon


Hvis en test viser forhøjet . niveauer af radon , der er muligheder for at afhjælpe situationen . Ifølge EPA , " der er flere gennemprøvede metoder til at reducere radon . . . den ene primært anvendes, er en aftræksrør system og ventilator , der trækker radon fra under huset og ventilationsåbninger det til udenfor. " Denne løsning kræver ikke større renoveringer , og dens effektivitet kan øges via små reparationer , såsom forsegling revner i et hus 's fundament .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.