hvad er de mekaniske egenskaber af o1 værktøjsstål ?

O1 Værktøjsstål er en el- ovn smeltet , olie-hærdet , ikke-faldende , generelle formål værktøjsstål . Det er kemisk består af ca 0,95 procent kulstof , 1,1 procent mangan , 0,6 procent chrom , 0,6 procent wolfram og 0,1 procent vanadium . Hærdning temperatur O1 værktøjsstål er mellem 790 grader Celsius og 820 grader Celsius .

Bruger


O1 Værktøjsstål er ikke let slibes , har høj overfladeaktivitet hårdhed indlæg temperering , ikke deformere under hærdningen og kan bearbejdes godt . Yderligere, den har også en lav hærdning temperatur ( og dermed kan være varmebehandlet i boliger og butikker ) , og ikke miste formen under quenching . Det er billigt og let tilgængeligt . O1 Værktøjsstål er ideel til at lave værktøjer og knive , da det let kan slibes .

Styrke og Hårdhed


Styrke af en metal bestemmer , i hvilket omfang det kan deformeres , hvor belastningen er anvendt på den. Styrke kan måles ud fra forskellige parametre , såsom maksimal evne til at træffe stamme , modstandsdygtighed over for slid og ælde , virkning håndtering , eller hvordan materialet fungerer , når de udsættes for hyppigt skiftende belastningsforhold . Styrke øger generelt som kulstof-og mangan indhold stiger . betragtning af den høje andel af begge disse , O1 Værktøjsstål er stærk

Hårdhed af et materiale angiver sin modstand mod at få indrykket , der ikke er midlertidig ( dvs. , det fortsætter , selv efter de belastningsforhold er fjernet, i modsætning til den styrke , der er en indikation af dens ydeevne , når belastningen påføres ) , og kulstof er også den primære hærdning element i stål . Rockwell -metoden måler hårdheden af O1 Værktøjsstål at være i størrelsesordenen 64 RC til 58 RC (dette er den mest almindeligt anvendte måleteknik ) .

Sejhed og Sprødhed


Sejhed af et materiale, afgør, om det kan blive udsat for stød forhold , og i hvilket omfang det kan undergå deformitet i form , men stadig ikke snap . Hvis de udsættes for en ordentlig behandling proces , O1 Værktøjsstål tendens til at være meget hård . I modsætning til sejhed , sprødhed måler, om et materiale vil snap stedet for at få misdannede , hvor belastningen er anvendt . Legeret stål som O1 Værktøjsstål er mindre skørt end støbt eller råjern på grund af tilstedeværelsen af magnesium .

Duktilitet og Formbarhed


Duktilitet er en væsentlig evne til at blive trukket ind i ledninger uden at knække. Sejhed aftager med stigende kulstof , og fordi O1 Værktøjsstål har et meget højt kulstofindhold , er det ikke meget sejt . På den anden side bestemmer formbarhed et materiales evne til at blive rullet i ark uden at blive sprængt . Da O1 Værktøjsstål har ringe eller ingen resterende elementer som kobber , nikkel eller molybdæn , det er ganske plastisk , og der kan arbejdes på, også ved lave stuetemperatur .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.