hvor kan du finde kilder til radon ?

Radon er en usynlig gas , der kan forårsage kræft i høje koncentrationer. Gassen forekommer naturligt i hele landet , og ifølge Miljøstyrelsen , radon eksponering er den hyppigste årsag til lungekræft blandt ikke-rygere . Vide , hvor radon kan forventes at finde kan hjælpe med at vælge test sites effektivt .

Radon i boligen gennem jorden Eksponering


Radon opstår, når uran og thorium i jorden nedbrydes . De højeste niveauer af disse elementer findes i jord , der indeholder granit eller skifer . Da radon er tungere end luft , når den er udgivet, det ophobes i de laveste niveauer i hjemmet , såsom kældre og krybekældre . Afprøvning er påkrævet for at afgøre bolig niveauer , og Miljøstyrelsen anbefaler at tage skridt til at sænke eksponeringen , når en fusion er større end 4 PCI /l er fundet .

radon i hjemmet ved udsættelse for vand


Ground vand, der passerer gennem lag af sten eller granit kan indeholde høje niveauer af radon . Gassen opløses i vandet , da det slipper klippen . Beboere vil blive udsat for radon , når vandet er bragt i kontakt med luft . Hvis en brønd er gravet i et område med høj grundvandsstand koncentrationer , kan radon leveres gennem brusere , damp produceres, når madlavning , og når vanding græsplæner eller afgrøder . Nogle radon er også fortsat i selve vandet , som fører til øget risiko for mavekræft gennem forbrug . EPA foreslår , at radon koncentrationer i vand være mindre end 4. 000 PCI /L , hvilket skulle bidrage med ca . 3 PCI /L mod 4 PCI /L maksimalt anbefalede indendørs niveau , når de slippes ud i luften . Hvis et højt niveau af radon er fundet , kan det sænkes ved hjælp af en speciel filtreringssystem .

Radon Eksponering fra miner


Farerne ved radon blev først opdaget ved at studere dens virkninger på minearbejdere . I begyndelsen af sekstende århundrede , beskrev den østrigske læge Paracelsus en wasting disease , der ramte minearbejdere kaldet mala metallorum , som senere blev identificeret som lungekræft . Fordi minearbejdere er omgivet af flere tons klippe, kan engagementer i de forurenede områder nå så højt til 25. 000 PCI /L. Minearbejdere arbejder direkte med uran står over for en endnu højere risiko .

Mens ventilatorer nu er indført for at reducere radonniveauet , fusioner er fortsat højere i miner end i de fleste hjem . Rådgivning af offentligheden om disse øgede radon niveauer og deres risici er blevet mere vigtigt, da alternative healere er fremme miner som en alternativ behandling for at reducere symptomerne på ledsmerter , hvilket gigt ramte til at arrangere ture i håb om at finde lindring . Behandlingen er i øjeblikket kun tilgængelig i fire miner i en region, der grænser Montana og Colorado , hvor niveauerne af radon er blevet testet på mere end 1. 100 PCI /L.


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.