kan chytrid svampen blive videregivet til mennesker ?

Der er ingen beviser for, at chytrid svampen kan overføres til mennesker . Dette primitive organisme er imidlertid ansvarlig for udryddelsen , eller næsten udslettelse af hundredvis af frø arter i verden

Typer


Der er ca 575 typer af chytrids . Den mest almindelige type årsager frøen-drab Batrachochytrium dendrobatidis sygdom . Alle chytrids er encellede organismer og en del af riget protistriget .

Geografi


Chytrids er blevet fundet i alle kontinenter undtagen Antarktis . De vokser og formere sig i damme , søer , vandløb , jord og andre områder , hvor ferskvand har oparbejdet

funktioner


Chytrids kan parasitære --- betyder at de lever af en levende organisme --- eller saprofytiske . -- betyder, at de lever af organisk rig dødt materiale . De trives i varme temperaturer og formere sig ukønnet .

Overvejelser


Selvom mennesker kan ikke blive smittet af chytrids , kan de blive påvirket af dem . Chytrids , som knytter sig til kartofler vokser i rige , fugtig jord kan forårsage Synchytrium endoboticum eller kartoffelbrok --- en tilstand, som kan inficere kartoffelmarker , spredes nemt på udstyr og boot bunde , og forårsage store afgrøder til forfald .

Ekspert Insight

Forskerne har endnu ikke fundet en kur mod Batrachochytrium dendrobatidis , men opfordrer folk til at uddanne sig om, hvordan de kan hjælpe med at forhindre frøer fra at dø . Måder at hjælpe med at holde chytrid svamp i at sprede sig , omfatter: ikke at tage frøer ud af deres naturlige levesteder , og kun købe frøer fra troværdige , regulerede virksomheder; og rengøring off våd, mudret støvler og fiskeri eller campingudstyr , før du flytter fra den ene ferskvand sted til et andet .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.