konsekvenser af byspredning

Urban sprawl , ifølge Cornell University 's Institut for Samfundsudvikling Sociologi , " er generelt defineret som øget udvikling af jord i forstads-og landområder uden for . deres respektive byer . " Byspredning er oftest karakteriseret ved lav massefylde udvikling præget af fritliggende parcelhuse , bånd indkøbscentre og afhængighed af bil til transport . Byplanlæggere , især i forbindelse med " nye urbanist "og " intelligent vækst " bevægelser , har skarpt kritiseret byspredning for en række forskellige årsager .

sundhedsmæssige betænkeligheder


I slutningen af 2003 og begyndelsen af 2004 , blev to skelsættende undersøgelser offentliggjort viser, at som byspredning i et område steget, så har negative sundhedsmæssige virkninger blandt beboere i området . Den første undersøgelse , bly-forfattet af Reid Ewing , et forsknings- professor ved Det Nationale Center for Smart Growth , viste , at personer, der lever i spredte amter optaget færre minutter til fods i fritiden . De er også vejede mere og havde en større forekomst af hypertension end deres kolleger i mindre spredte steder .

Den undersøgelse, som umiddelbart fulgte, skrevet af Boston University professor Russ Lopez , viste , at for hvert et point stigning i en byspredningen indeks , risikoen for fedme og overvægt blandt beboere steget markant . Dette arbejde udløste en byge af forskning på området med flere undersøgelser , der bekræfter sammenhængen mellem byspredning og overvægt .

Nogle papirer , dog modbevist denne forening . For eksempel , en 2008 artikel i "Journal of Urban Economics " viste ingen forbindelse. Forfatterne kritiserede tidligere arbejde for ikke at kontrollere for selvstændige valg-. idéen om, at overvægtige personer var mere tilbøjelige til at vælge at leve i vidtstrakte boligområder

Virkninger på Miljøet


Urban sprawl stigninger trafikpropper , ifølge Sierra Klub . Da byspredning er oftest designet til at blive navigeret med private biler , beboere i sprawling områder drev tre til fire gange mere end dem, der bor i tætte bydele , der er mere befordrende for alternative former for transport .

Sierra Club forbinder skadelige indvirkning på miljøet , der konstaterer, at overdreven kørsel er en af de vigtigste bidragsydere til luftforurening , der kan forårsage kræft og andre sygdomme . Sierra Club hævder også , at for at gøre plads til strip malls og andre bygninger og områder er typiske for byspredning , mere end en million acres af parker , gårde og åbne rum er ryddet årligt .

Social Impact


I sin 1993 bog , " The geografi Nowhere , "by sociale kritiker James Howard Kunstlers impliceret byspredning som en væsentlig årsag til et sammenbrud i følelse af fællesskab . Kunstlers påstand i hans bog er , at eftersom sprawl kræver store mængder af kørsel , folk ikke interagerer med hinanden socialt i deres kvarterer . Han afskyr den moderne forstad og spredte byer for deres manglende offentlige rum og afhængighed af private motorkøretøjer .

Kunstlers bygget på i 1961 bogen " The Death and Life af Great American Cities ", skrevet i slutningen af Jane Jacobs . I det , broadsided Jacobs byplanlæggere for at fremme udbredelse . Blandt de negative konsekvenser , ifølge Jacobs er, at med mindre det sociale liv i gaderne , der er færre " øjne på gaden " til at regulere kriminalitet og andre gener .

arbejde Jacobs og Kunstlers er den mest ofte citeret i hvad der er blevet en litani af catcalls mod den formodede negative virkning af bebyggelse .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.