mekaniske egenskaber af legeret

En legering er en blanding af to eller flere metaller . Der er forskellige typer af legeringer , såsom legeringer af magnesium , kalium , aluminium , jern , sølv , guld , tin og bly . De mekaniske egenskaber af en legering metal omfatter træk , udbytte og ultimativ styrke , stræk , forskydningsstyrke , hårdhed , slagfasthed , udholdenhed begrænse og trykstyrke flydespændingen .

Trækstyrke


Den maksimale belastning af legeringsmetal kan modstå uden brud kaldes trækstyrke . Den måles i kraft pr . Den mindste stress kræves for at skabe en uigenkaldelig deformation kaldes flydespændingen . Jernholdige metaller ikke har en flydegrænse , som det er tilfældet i en magnesiumlegering . For en magnesiumlegering , hvis en stress-belastning tegnes , så den stress , hvor det afviger 0,2 procent fra offset er defineret som den flydespændingen . Den højeste stress legeringen kan modstå , før det bryder kaldes den ultimative styrke . Flydespændingen af titanium legering er 830 Pa ( " Pascal " ) , og dets brudstyrke er 900 PaFlydespændingen af aluminium legering er 414 Pa , og dens endelige styrke er 483 Pa flydespænding højstyrkestål legering er 690 Pa , og dens endelige styrke er 760 Pa

Forlængelse


Når legering udsættes for stress , fraktioneret stigning i længden forårsaget kaldes forlængelse . Hvis den legering er lavet af en smidigt metal , så dens strækker kapacitet er mere . Således er andelen af strækning er et mål for duktilitet af legeringen . En 6061- T6 aluminium legering har en forlængelse på 10 procent , mens rød messing ( en kobberlegering ) har en forlængelse på 35 procent .

Forskydningsstyrke


Den maksimale stress legeringen kan modstå , når en forskydningskraft anvendes , det vil sige uden strække eller kompression , kaldes forskydningsstyrke . Forskydningsstyrken af en aluminiumslegering er 83 Pa , hvorimod den, magnesiumlegering er omkring 140 Pa

Hårdhed


Den måling af modstand udstillet af en legering til overfladen slid kaldes dens hårdhed . Legeringer er lavet til at være mindre skør , hårdere og mere modstandsdygtige over for korrosion end den rene metal . De legeringer , der udviser de højere duktilitet og sejhed er jernlegeringer , der er kombineret med højere niveauer af kulstof .

Impact Modstand

Slagstyrke er et mål for størrelsen af påvirkning, for brud på legering .

Endurance Limit

Den maksimale stress legeringen kan modstå uden svigt i dets funktion for en foruddefinerede minimum stress kaldes udholdenhed grænse .

Kompressiv flydespænding Stress

Den maksimale stress legeringen kan tåle , når de udsættes for kompression kaldes trykstyrke flydespændingen .
.


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.