standard operationelle procedurer for en medicinsk mikrobiologi laboratorium

Den medicinske mikrobiologiske laboratorium hjælper sundhedspersonale opdage og behandle infektioner . Som et resultat , udføre laboratoriet arbejdstagere forsøg på potentielt smittefarlige materialer og nogle meget farlige mikrober . Så det er vigtigt, at alle laboratorie personale følger en standardprocedure ( SOP ) , som skitserer alle aspekter af det arbejde, der skal udføres i laboratoriet

Sikkerhed


Først og fremmest i mikrobiologiske laboratorium skal sikkerheden . Enhver god sæt standardprocedurer skal omfatte oplysninger om standard forholdsregler . Standard forholdsregler indebærer brug af personlige værnemidler ( f. eks handsker og kjoler ) og teknikker ( såsom håndtering af kropsvæske), for at minimere muligheden for forurening eller infektion . For eksempel kunne SOP læse , " Brug handsker til at håndtere kultur retter er obligatorisk . Kun åben og proces prøver efter laminar air flow emhætten . "

Prøver


Laboratorium resultater er kun så god som den prøver . Hvis prøverne er af dårlig kvalitet , så vil resultaterne være ugyldig eller ikke hjælpsom i behandlingen af patienten . SOP skal omfatte , hvilke prøver der er acceptable for de forskellige test udført i mikrobiologiske laboratorium . Dette omfatter beskrivelse af, hvordan prøven skulle have været indsamlet , hvor hurtigt de skal leveres til laboratoriet og hvilken form for særlige kemiske skal gøres til dem, når de ankommer . For eksempel kunne SOP læse , " Catheterized urin er den bedste model for en urin kultur , efterfulgt af rene fanget urin . Sække prøver eller tilfældigt indsamlede prøver bør undgås . Alle urinprøver skal behandles inden en time efter prøvetagning . "

Test


SOP skal indeholde de nærmere vilkår for udførelse af enhver test, der er udført i laboratoriet . Dette omfatter en trin-for-trin beskrivelse af, hvordan Testene udføres , og hvad de forventede resultater er . SOP bør også beskrive enhver kvalitetskontrol udført sammen med andre test . Kvalitetskontrol er afgørende for at sikre gyldigheden af resultaterne . Et eksempel på dette ville være en beskrivelse af de STREP hals skærmen : . " Indsæt prøven podepinden i reagensglasset og tilsæt reagenser pr indlægssedlen af testkit Vent 5 minutter Tag podepinden samtidig med at så meget af de resterende Løsningen til at blive i røret . Sæt test bånd og vente 3 minutter . Efter 3 minutter , hvis resultater læser. Sørg for at et resultat er bemærket i kvalitetskontrollen stribe . resultater er uacceptable , hvis kvalitetskontrol strip ikke gav det forventede resultater . "

Rapportering


Endelig skal SOP omfatte passende format af den endelige rapport , der vil blive sendt ud til udbyderen , der har bestilt testen . Rapporten skal også omfatte test resultater , normal ( forventede resultater ) , og enhver fortolkning af de resultater, der er nødvendig . Hvis nogle af testresultaterne anses for at være " kritisk ", SOP skal afdække, hvordan disse kritiske resultater vil blive rapporteret , og til hvem . For eksempel , " Alle positive resultater på en cerebrospinal væske prøve skal indberettes til den behandlende læge eller lægen på opkaldet med det samme . Efterlad ikke en besked med kontorpersonale og ikke færdiggøre rapporten, før du bemærker , som har modtaget kritiske budskab og hvad tid det budskab blev leveret. "


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.