tilsætningsstoffer og ingredienser til at undgå

Et fødevaretilsætningsstof er en unødvendig stof, der tilsættes til fødevarer for at forbedre sine forskellige kvaliteter . Tilsætningsstoffer tykkere , stabilisere , bevare , farve og smag de fødevarer , vi spiser . Nogle tilsætningsstoffer er naturlige stoffer , som carmin for farve og E-vitamin som et konserveringsmiddel , mens andre er syntetiske , som kunstige farvestoffer . Begge typer har potentiale til at forårsage alvorlige helbredsproblemer , hvis de indtages regelmæssigt . Læs altid mærkningen af fødevarer, før du køber dem, så du ved præcis, hvad du køber og spiser .

Kunstige farver og farvestoffer


Kunstige farver er tilsat en række fødevarer , herunder bagværk , kød , gelatine , sodavand , slik , pet food og sjældent Florida appelsiner . Formålet med kunstige farvestoffer er rent æstetisk . Det giver ingen næringsværdi , og er normalt findes i fødevarer, der er usunde i store mængder . Den mest udbredte kunstige farve er rød 40 , men yderligere undersøgelser er nødvendige for at bestemme de mulige konsekvenser af lang tids brug . I 2010, mener den amerikanske Food and Drug Administration ( FDA ) kunstig farvestoffer sikker .

Sukker


Pure sukker og syntetiske modstykke , høj fructose corn syrup ( HFC) , er begge tilsættes til fødevarer for at gøre det sødere . HFC er billigere at producere end rå eller forarbejdet sukker , hvilket gør det til et populært valg for drikkevareproducenter . Når spist for meget, begge typer af sødestoffer bidrage til fedme , hvilket kan føre til mere alvorlige lidelser , såsom hjertesygdomme og diabetes .

Salt


Salt er en smag-styrke krydderi og lægges til næsten alle typer af forarbejdede fødevarer til rådighed . Fælles kilder omfatter kød , suppe og kartoffel chips . Forhøjede natrium niveauerne stiger blodtrykket , hvilket gør overskydende salt forbrug en af de største ( og mest forebyggelige ) medvirkende faktorer for hjerte-kar- sygdomme .

Koffein


Koffein er det eneste stof, der bruges liberalt som et fødevaretilsætningsstof . Koffein er tilføjet til tyggegummi , sodavand og den stadig mere populære energidrikke . Koffein er betragtes som usikre til forbrug af gravide kvinder og forårsager søvnløshed , nervøsiteten for og kan føre til fysisk afhængighed .

Nitrit

Nitrit tilsættes til visse saltede kød , som bacon , skinke og frokost kød som konserveringsmidler , som formodes at hindre botulisme . Tilsætning af natrium sammen med nitrit ( natriumnitrit ) styrker den farve og forhindrer nogle kød fra drejning grå . Når du steger fødevarer som bacon , nitritter bliver kræftfremkaldende , medmindre en anden tilsætningsstof , ascorbinsyre , tilføjede er . Nitrit bør indtages i moderate mængder , fordi de fødevarer , der indeholder dem er højt fedt og natrium .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.