typer og årsager til naturkatastrofer

naturkatastrofer over hele verden og rækkevidde i effekt . Nogle naturkatastrofer næsten gøre nogen skade , og andre kan dræbe hundreder eller tusinder af mennesker . Fordi de er altid et resultat af naturlige årsager , er der ingen måde at afskrække en af disse begivenheder . Beredskab er den bedste måde at ordentligt bekæmpe en naturkatastrofe .

Tornado


En tornado opstår på overfladen af jordens land som følge af fugtighed i den nedre atmosfære kombinere med vind saks . Spinding kommer ved hjælp af downdrafts og opdriften , men den voldelige hastigheden er som regel på grund af den hurtige forandringer i luften ( som tør luft pludselig bliver meget cool ) . Når luftmasse er ustabil og storme kommer gennem et område , en tornado resulterer ofte . Grunden til de fleste tornadoer opstår i Midtvesten i USA er fordi tropiske vinde fra syd Golfen bevæge sig op til at opfylde den kølige vinde Canadas nord. Når de kolliderer i midten , er det normalt et sted omkring Kansas eller Nebraska ( selvom tornadoer kan forekomme overalt , hvis betingelserne er rigtige , de er som regel ikke så alvorligt i andre regioner ) .

Jordskælv


voldelige rystelser af jordens overflade er resultatet af jordskælv , som er forårsaget af flytning af jordens tektoniske plader og brudlinjer under overfladen . Når jordens temperatur ændringer , dette medfører flytning af rock og plader i jordens kappe . Dette sker over hele kloden , men nogle understreger er mere alvorlig i nogle områder . Dele af verden , som oplever flere jordskælv normalt gør det, fordi pladerne under dem er mere skrøbelige og svage . I Stillehavet , er der Ring of Fire , som strækker sig op og ned kyster i Nordamerika og Sydamerika og fortsætter hen til Japan og ned til øst for Australien . Vulkanudbrud sker af lignende årsager , i denne aktivitet forekommer under jordoverfladen forårsager stress og pludselig frigivelse af smeltet sten .

Orkanen


Også kendt som en tropisk cyklon eller tyfon , orkaner er voldsomme storme , der opstår ud af havets kyster . Høje vindhastigheder er produceret af vand , der er fordampet fra en havoverflade i et lavtryk . Dette medfører også en spiral effekt, der tager fart jo mere kondens den indsamler . Minimal orkaner har vind omkring 75 km /h (kategori 1 ) , men den mest katastrofale storme vil blæse mere end 155 km /h ( kategori 5) . Når en orkan rammer land , begynder det at køle og langsom , men det er det punkt, hvor en orkan gør sit størst skade . Ødelæggelse af træer , biler og bygninger er sandsynlig i tilfælde af en orkan .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.