virkningen af smog

Sikring luftkvaliteten er afgørende for at bevare den offentlige sundhed . Dette mål bliver sværere at nå med oprettelsen af smog , en term, der anvendes til at beskrive de skadelige opbygning af køretøjer og industrielle emissioner i atmosfæren . Situationen vækker lille kommentar i byer som Los Angeles , hvor smog problemer er veldokumenterede . Dog er sundhedsmyndighederne nå voksende enighed om smog negative virkninger på den menneskelige krop , landbrug og miljø .

sundhedsvirkninger


Varierende har været iagttaget symptomer , afhængigt af en persons alder , helbred og længde af eksponering for smog . Den største bekymring er virkningen på lang sigt sundhed . Key smog komponenter , som jordnær ozon , nitrogendioxid og svovldioxid , har været knyttet til åndedrætsorganerne-system skader og for tidlig ældning af lungerne . Større symptomer omfatter hoste , forsnævring i brystet , hovedpine , kvalme , nysen og træthed . Bor i storbyområder med høje ozonniveauer kan tredoble en persons risiko for at dø af luftvejslidelser , ifølge en New England Journal of Medicine undersøgelse .

virkninger for sårbare befolkningsgrupper


Tilstedeværelsen af smog udgør særligt akutte sundhedsrisici for børn , hvis lungerne ikke er fuldt færdige endnu , der indånder mere luft per kropsvægt end voksne . Udsættelse for smog skader også astmatikere og kronisk sygdom syge , hvis kroppe oplever større stress i behandlingen af deres forhold . De ældre oplever større følsomhed over for bakterielle og virale infektioner , da kroppens immunforsvar funktioner falde med alderen .

Landbrugs -og væsentlige påvirkninger


Ozon ved jordoverfladen har fået skylden for at påvirke væksten og reproduktive evner af planter , mens svovl kuldioxid er knyttet til milliarder af dollars i erstatning til bygningsoverflader , maskiner og monumenter . I Los Angeles alene, har 50 procent af alle træ dødsfald i nærliggende områder blevet tilskrevet byens berygtede smog niveauer .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.