GMO ulemper

Organismer , der er blevet ændret gennem genteknologi teknikker er kendt som genetisk modificerede organismer eller GMO'er . GMO produktion og forskning er stærkt fokuseret på at producere fødevarer, planter, der kombinerer gavnlige egenskaber af forskellige organismer . GMO kan vise en række positive egenskaber såsom øget hårdførhed og udbytte , men brugen af GMO har også flere bemærkelsesværdige ulemper .

miljøpåvirkninger


Oprettelsen af GMO'er kan føre til negative miljøpåvirkninger, som måske ikke er forudsigelige når GMO er oprettet. For eksempel kan en ændring af en bestemt plante gøre det uspiselige eller skadelige for en anden organisme som et insekt , der bygger på det for mad . I nogle tilfælde kan være en fordel , for at beskytte planten mod skadedyr , men det kan også være en ulempe , hvis det skader organismer , der er ønskelige eller forstyrrer balancen i fødevarekæden . Ifølge Human Genome Project Information hjemmeside , kan GMO resultere i utilsigtet overførsel af gener gennem krydsbestøvning , der fører til ukendte virkninger på andre organismer .

Sundhed


En anden fare af GMO'er er deres muligheder for at skade menneskers sundhed . Ændre den genetiske sammensætning af en organisme kunne potentielt indføre nye allergifremkaldende egenskaber til det. Nogle planter , såsom jordnødder , har stærke allergener , der kan dræbe mennesker . Hvis et gen af en peanut blev brugt til at fremme en mere fælles afgrøde , såsom majs , kunne det indføre et lignende allergen , der kunne have en alvorlig indvirkning på sundheden .

Økonomi


Da GMO'er har potentiale til at erstatte standard afgrøder , de virksomheder , der producerer dem , og de landmænd , der er i stand til at bruge dem står til at drage stor . Dette kan reducere mængden af konkurrencen mellem landmændene og give de virksomheder, der skaber GMO'er stor magt i landbrugserhvervet . Virksomheder kan selv prøve at tage patent på genetiske kode af GMO'er, de producerer . Dette kunne skabe situationer, hvor et selskab hovedsagelig ejer eksklusive rettigheder til at producere og sælge en bestemt organisme . Teknologisk avancerede lande ville sandsynligvis gavne økonomisk mest fra stigende GMO -produktion. Human Genome Project Information hjemmeside hedder , at GMO'er kan føre til stigende afhængighed af industrialiserede lande som udviklingslandene .

Etik


Kritikere af GMO'er undertiden gør argumenter mod gensplejsning af etiske grunde . For eksempel føler nogle mennesker, det er unaturligt eller forkert at indføre gener af dyr til planter eller fra en fabrik til en anden , der kan sidestilles med " at spille Gud . " Desuden kan dyr , der anvendes i genteknologiske procedurer underkastes smerte og stress .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.