calciumcarbid bruger

calciumcarbid er en kemisk forbindelse , hvis kemiske formel er CaC2 . Det består af kalcium og hårdmetal . I sin rene form er calciumkarbid farveløs . Kvaliteten af calciumcarbid afgøres af klarhed . Men viser det sig ofte op sort og grå på grund af den industrielle fremstillingsproces . Calciumcarbid er anvendt i forskellige aktiviteter på grund af sin mangeartede karakteristiske træk . Den finder de fleste af dets anvendelser i fremstilling forskellige kemiske stoffer .

Acetylen Produktion


Den mest almindelige brug af calciumcarbid er i produktionen af den brændbare gas acetylen . Acetylen gas produceret når calciumcarbid reagerer med vand . Denne proces blev opdaget af Friedrich Wöhler i 1862 . Op til nutiden, calciumcarbid har været den mest støttende kemikaliet til fremstilling af acetylen , som gør det til en vigtig industrikemikalie . Den acetylen bruges også til fremstilling af polyvinylchlorid ( en polymer af vinylchlorid ) .

stålproduktion


En anden meget vigtig anvendelse af calciumcarbid er i fremstillingen af stål . Calciumcarbid hjælper i desulfurization af enhver form for jern og fungerer som et vigtigt brændstof i processen med stålproduktion. Denne procedure kan udstrækkes til et beløb af skrot formulized til flydende jern . Dette naturligvis afhænger meget det anslåede budget . Calciumcarbid fungerer også som en stærk afiltningsmiddel i processen med slev behandling .

Calcium Cyanamid


calciumcarbid anvendes i produktionen af calcium Cyanamid ved hjælp af reagere det med kvælstof i en meget høj temperatur . Calcium Cyanamid yderligere anvendes til produktion af høj kvalitet gødning .

Oprettelse af Carbide Lamper


calciumcarbid bruges i hårdmetal lamper . For hårdmetal lamper acetylen indsættes sammen med vand til tænding . Carbide lamper er i vid udstrækning anvendes i kobber , skifer og tin miner . De er nu erstattet af elektriske lamper , men er stadig populært til eventyr og videnskabelige ekspeditioner i huler . De er meget udbredt i vintage biler for deres sofistikerede look .

Brug i Festivaler

I lande som Belgien og Holland , calciumcarbid bruges under festligheder til at skabe en kæde af eksplosioner . Den er kombineret med vand og hældes i mælken urner . Dette medfører mini eksplosioner inde i dem . Fortløbende eksplosioner føje til festlige spænding . Folk i Belgien og Nederlandene mener, at disse eksplosioner kan jage væk onde ånder og kan tilføje lykke i deres liv .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.