fordele og fordele af en GMO

Genetisk modificerede organismer eller GMO'er , er levende organismer , der er blevet ændret gennem genteknologi . Formålet at skabe GMO'er er normalt at kombinere gavnlige gener fra forskellige organismer i en enkelt organisme ofte med henblik på forbrug som en fødekilde . Brug af GMO i landbruget har mange potentielle fordele .

Insekt-og sygdomsresistens


Et af de vigtigste fordele ved GMO er deres potentiale for at øge den sundhedsmæssige og naturlige bæreevne organismer . GMO'er kan potentielt blive skabt, som har større modstandsdygtighed over for insektangreb og plantesygdomme . For eksempel kan en vis stamme af majs producerer en stor mængde mad tonnage , men være modtagelige for insekter , mens en anden måske afvise insekter , men producere en lille mængde af rå mad tonnage . Hvis insektet modstand lavere udbytte anlægget blev kombineret med det højere udbytte anlægget , kunne en ny GMO gøres der giver en stor mængde mad og insektresistens . En anden fordel ved øget resistens i planter er, at det har potentiale til at mindske mængden af kemikalier, der anvendes på planter til at beskytte mod insekter og sygdomme , som kan mindske forureningen introducerer til miljøet .

Kemisk modstandsdygtighed


Nogle planter er modtagelige for at blive overskredet , eller kvalt ud af ukrudt , der konkurrerer om de samme næringsstoffer . En anden fordel ved GMO er potentiale til at øge den kemiske resistens af fødevareafgrøder , så herbicider , der skal anvendes , som vil skade nogen ukrudt , mens de ønskelige afgrøden relativt upåvirket . Dette vil igen , øge kan afgrødeudbyttet .

Næringsstoffer


GMO'er er særligt vigtige for udviklingslandene , hvor enkel ernæring er yderst bekymrende. GMO giver et potentiale for at øge den ernæringsmæssige værdi af planter . For eksempel kan en region er stærkt afhængige af en bestemt afgrøde , såsom ris og majs , som måske ikke har alle de forskellige vitaminer og mineraler er nødvendige for korrekt ernæring . Et anlæg , der normalt giver lidt eller ingen vitamin A kan kombineres med de gener af en anden plante, som er høj i vitamin A. GMO'er kan indføre nye kilder til essentielle næringsstoffer, som kan bekæmpe sundhedsmæssige problemer som følge af mangel på næringsstoffer .

Rentabilitet


Fordelene ved GMO'er kan have en ekstra påvirke af at øge rentabiliteten af landbruget . Der planter , der er bedre i stand til at modstå forskellige maladies kan øge høstudbyttet og samtidig reducere mængden af penge brugt på indsatsen for at beskytte planterne . Ifølge Monsanto. com , gjort landbrugerne en ekstra 10 milliarder dollar i 2007 fra plantning GMO'er , der skyldes øget udbytte og reducerede produktionsomkostninger.


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.