funktioner i et sammensat lysmikroskop

Du skal bruge:
Tent
. Easy-up baldakin .
Tarps .
Tørresnor .
Rope /bungies .
Tæpper eller soveposer .
Box fjedre og /eller madrasser .
Paller.
Radio.
Batterier .

Opfindelsen af det første stof mikroskop er krediteret Zakarias Janssen i Holland i 1590'erne . Moderne sammensatte lys mikroskoper er i stand til forstørrer objekter op til 1. 000 gange deres normale størrelse og er i stand til at skelne mellem objekter så tæt som 0,1 mikrometer fra hinanden . Sammensatte lys mikroskoper bruge flere konvekse linser med specifikke egenskaber linet op på præcis afstande for at opnå langt større forstørrelser end en enkelt linse kunne producere .

Okulær Lens


Den okulære objektivet er sat i okularet på toppen af mikroskop . Det er en af de mange linser anvendes til at producere stor forstørrelse i sammensatte lys mikroskoper . Den okulære linse er den linse, hvorigennem beskueren ser ud til at se dias under lup , og det typisk forstærker genstande til 10 gange deres normale størrelse .

Objektiver


Målet linser er de 3:57 linser er knyttet til den roterende næse stykke . Ved at dreje næsen stykke og vælge en anden linse , er forstørrelsen ændres . Den typiske sammensatte lysmikroskop har fire objektiver : en scanning linse , som forstørrer 4 gange , en low-power linse , som forstørrer 10 gange , en high- power linse , som forstørrer 40 gange , og en immersionsolie linse , der forstørrer 100 gange men kræver fordybelse olie for at få vist lysbilleder ordentligt .

Lyskilde


Som navnet " sammensatte lysmikroskop " antyder , alle sammensatte lys mikroskoper kræver en lyskilde for at se prøver . Lyskilden er typisk en pære under scenen , der dirigerer lyset igennem mellemgulvet , prøven og linser til beskuerens øjne . Membranen er en lille roterende skive under scenen , som kan bruges til at regulere mængden af lys , der passerer igennem til prøven og linsen .

justeringsgrebene


Sammensatte lys mikroskoper har typisk to knapper bruges til at justere højden af scenen og fokus i modellen-den finjusteringsknappen og den grove justeringsknappen . Det grove justeringsknap bruges kun med energibesparende linse , fordi det justerer højden af scenen hurtigt . Den finjusteringsknappen bruges til finjustering af fokus og forhindrer linsen i at ramme dias , når du bruger high power eller olie nedsænkning forstørrelser .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.