fysiske egenskaber af gødning

Gødning frigive næringsstoffer i jorden , men de fysiske egenskaber af en gødning er næsten lige så vigtig som indholdet af næringsstoffer . Den bestemmer , hvor let og ensartet gødningen spredes under påføringen . Gødninger med dårlig fysiske egenskaber form klumper eller støv , flow dårligt , ophobes for meget vand eller blive adskilt .

partikelstørrelse


partikeldiameter er den sædvanlige måling af partikelstørrelse . Partikler i en bestemt gødning har en række forskellige diametre . Denne serie kaldes partikelstørrelsesfordeling . I en gødning , opløses mindre partikler i vand hurtigere . Dette hurtigt udgivelser næringsstoffer . Partikelstørrelse påvirker også anvendelsen og opbevaring af gødning .

Densitet


Density sammenligner vægten af gødning til volumen . Det afhænger af, hvor tæt pakkede partiklerne er . En lav-densitet gødning vil tage mere plads end den samme vægt af en high- density én. Dette har betydning for oplagring og er vigtig , når kalibrerer maskinen .

granula Hårdhed


Gødning partikler skal være svært nok til at modstå presset fra håndtering og opbevaring af dem . Granul hårdhed vil afhænge af den kemiske sammensætning af gødningen samt dens øvrige fysiske egenskaber, såsom form af de partikler, og hvor meget fugt de indeholder . Granulater skal være stærk nok til at klare knusende kræfter , slid og påvirkninger ( såsom at slå en hård overflade under spredning ) . Hårde partikler også gødning mindre støvede .

fugtighedsindhold


De fleste gødninger absorberer vand til en vis grad . Hvis de tager i alt for meget vand , men det kan være problematisk . Fugtoptagelse afhænger af den kemiske sammensætning af gødningen , miljøforhold og formen og størrelsen af partikler. Granulat med større arealer absorbere relativt mere vand . Kritisk relativ luftfugtighed ( CRH ) er det niveau af fugtighed der kræves for gødning til at absorbere vand . Gødning med højt CRH værdier kan håndteres og opbevares i vådere miljøer . Hvis CRH er for lav , kan klumpe sig sammen og gødningen være svært at sprede sig, og bliver nødt til at blive opbevaret mere omhyggeligt for at forhindre den fra at blive våd . Resultaterne af vandoptagelse variere mellem gødning . Nogle kan tage mere vand end andre , før de en negativ påvirkning .

flydende gødning

Det vigtige fysiske egenskaber af flydende gødning er tæthed , viskositet og pH . Styrken af geleringsmiddel er også vigtig. Det bør være stærke nok til at holde faste stoffer i suspension , men ikke så stærk , at væsken er for tyk til at blive pumpet og hældes ud.


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.