hvilke elementer er ædle metaller ?

Noble metaller er kemisk inaktiv og inaktive især mod ilt , så de vil ikke korroderer med tiden . Udtrykket " ædle metaller " betyder, at metallet ikke vil oxydere eller reagere med de fleste syrer . Eksempler på ædle metaller er guld , sølv og alle elementer af platingruppen , herunder platin , palladium , rhodium , ruthenium , osmium og iridium . " Noble metal " og " ædle metaller " er to forskellige grupper af metaller , men de er nært beslægtede , fordi deres kemiske egenskaber er næsten det samme .

Guld


Guld anses for at være den mest inaktive metal ( dvs. det aldeles mangler den sædvanlige kemiske reaktion ) , hvilket gør det til ædleste af metaller . Fysikere på Danmarks Tekniske Universitet Danmark har konkluderet , at guld har de mest kraftfulde anti-ætsende ejendom . Metallet blev testet og undersøgt for at forstå , hvad der gjorde metal så anderledes . Det blev foreslået , at guld ikke ville obligation med andre molekyler , vil derfor reaktive molekyler simpelthen falder lige ud for metal , aldrig forstyrrende guldet overflade .

Silver


Silver er en anden ædle metal . Ifølge ChemistryExplained. com , " Silver kun reagerer langsomt med svovlforbindelser og stærkt koncentrerede syrer . " Sølv ikke reagerer med ilt , men i luften , efter meget lang tid vil det reagere og danne sølv sulfid . Fordi sølv reagerer så lidt og så langsomt , anses det for en ædel metal .

Platinum


Platinum metal har mange anvendelsesmuligheder , fordi det hører under de kategorier af både ædle og ædle metaller . Platin er yderst ikke-reaktiv med næsten alt . Platin er bedst brugt som en katalysator ( dvs. et stof, der muliggør en kemisk reaktion i at handle på en regel hurtigere eller under andre forhold end ellers muligt ) på grund af dens ædle metal egenskaber . Næsten alle anvendte platin går mod katalysatorer .

Palladium


Palladium er også brugt som en katalysator . Mens palladium og platin bruges til mange af de samme applikationer , er normalt en foretrækkes frem for den anden på grund af deres unikke kemiske egenskaber . For eksempel er palladium bedre til rengøring kulbrinter fra kolde motorer .

Rhodium

Rhodium er en god katalysator ( 80 procent af rhodium fremstilles hvert år anvendes som katalysator omformere ) . Den negative side til rhodium er, at det er ekstremt dyrt på grund af dens sjældenhed , så normalt andre ædle metaller, der benyttes inden rhodium . Rhodium er omkring fire gange dyrere end platin .

Ruthenium

Ruthenium er kendt for at modstå de mest ætsende situationer og reaktioner . Ruthenium bruges i vandet rør , hvor korrosion finder sted meget hurtigt .

Osmium

Osmium er en nyttig ædle metal på grund af dets massefylde . Det har en ekstremt lav befolkningstæthed . Dette gør det muligt osmium , der skal anvendes i situationer, hvor andre ædle metaller ikke kunne anvendes . Eksempler kan nævnes lejer og pladespiller nåle .

Iridium

Iridium er mindst tilbøjelige metal til at ruste , men det er også en af de dyreste og sjældne metaller i verden. Iridium er så sjældne , fordi det sjældent findes i naturen . Iridium har kun været fundet i tynde lag af sten . Det videnskabelige samfund mener, at disse tynde lag blev lavet omkring den samme tid dinosaurerne uddøde .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.