bivirkninger af hibiclens chlorhexidin gluconat

Hibiclens er en over -the-counter mærke til antiseptisk og bakteriostatiske kemisk stof kaldet klorhexidin gluconat . Det er en hud rensnings -og bakteriedræbende , der ødelægger både gram-positive og gram-negative bakterier . Hibiclens kan dræbe bakterierne ved at knytte sig til overfladen af det mikrobielle celle og derefter ødelægge cellemembranen . Generelt markedsføres som en hudrensemiddel , er det hovedsageligt bruges som en hånd antiseptisk og til vask sår . Som med alle lægemidler , også Hibiclens har visse bivirkninger .

Effekt på gravide kvinder


Anvendelse af Hibiclens bør begrænses til kun at sår, som involverer skade på overfladiske lag af huden . Gravide kvinder eller ammende mødre , bør dog altid konsultere en læge, før du bruger denne medicin . Selv om der er ingen rapporter for at bevise tilstedeværelsen af chlorhexidin til lakterende mælk , er det stadig tilrådeligt at vaske brysterne grundigt før sygepleje , især hvis lægemidlet har været anvendt på brysterne for at rense huden .

Overfølsomhed og allergiske reaktioner


Hibiclens chlorhexidin gluconat kan være ganske skadeligt i større koncentrationer , da det kan medføre alvorlige allergiske reaktioner og hudirritation . Det kan være livstruende og bør undgås , eller i det mindste nøje administreres af mennesker, der har en høj følsomhed over for dette stof . En artikel offentliggjort i Livestrong. com tyder på, at " Det er kun til udvortes brug , og bør ikke placeres i øjne, ører og mund. Det bør kun anvendes på sår med overfladiske lag af huden . " Allergiske symptomer kan opstå, hvis lægemidlet kommer i kontakt med slimhinderne i nogen del af kroppen ( det vil sige, membraner i anus , kønsdele eller mund ) . Hibiclens kan også forårsage blæredannelse , brændende , hududslæt , kløe , afskalning og andre tegn på irritation som rødme eller hævelse af huden , munden , tunge, ansigt og læber , nældefeber og trykken for brystet .

Okulær Effects


Hibiclens bør altid holdes væk fra øjne ( da det kan forårsage cornea skader ) . Utilsigtet eksponering chlorhexidin rensnings for øjnene under den forberedelsen af ansigtskirurgi kan undertiden resultere i alvorlige smerter i øjet , betændelse i øjets bindehinde og hævelse af epitel , keratitis , hornhinde-epitel celletab og kronisk hornhinde sår .

Virkninger på mave -og nervesystem


Gastrointestinale bivirkninger er blevet forbundet med brugen af Hibiclens chlorhexidin rense , herunder akutte tilfælde af gastritis ( dvs. betændelse især af slimhinden i maven ) og colitis ( dvs. betændelse i tyktarmen ) . Hibiclens chlorhexidin bør nøje anvendes eksternt i tilfælde af øret og kan føre til døvhed . Associerede bivirkninger af lægemidlet kan også omfatte hovedpine .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.