forskellene mellem tropiske regnskove & ørkener

ørkener og tropiske regnskove er to meget forskellige eksempler på økosystemer . Mens både indeholder alle de elementer nødvendig for at støtte livet ( vand , vegetation og varme ) , de gør det på forskellige måder og til vidt forskellige omfang . På grund af disse forskelle , er det liv , der trives i hvert miljø helt anderledes og meget specialiserede for at overleve i deres respektive økosystem .

Tilstedeværelse af flydende vand


Tropiske regnskove er omfattet af regelmæssig nedbør alle eller næsten alle årene , og De kan have mange floder og vandløb , der løber gennem jorden under deres baldakin . I ørkener , er kilder til vand sparsomme og kan være hundredvis af miles fra hinanden . Tundras , der er teknisk klassificeret som en type af ørken , kan indeholde store mængder sne , men flydende vand er sparsomme.

vegetation


tropiske regnskove indeholder mere planters liv , end videnskaben har været i stand til at katalogisere , fra høje træer hvis filialer udgør jungle baldakiner til blade og svampe vokser i skyggerne nedenfor . Vegetation i ørkener er betydeligt mere sjælden end i regnskove . Nogle ørkener kan være hjemsted for flere arter af flora , der har tilpasset sig de barske og golde vilkår , mens andre , som er mindre velegnede til livet , kan rumme kun nogle få sorter af planter .

Animal Life


Et væld af dyreliv trives i regnskoven miljøer , og dyr kan være stor , lille eller mikroskopisk . Dyr i regnskoven kan være pattedyr , gnavere , fugle , krybdyr , padder eller fisk , og de er ofte farvestrålende at passe ind i deres miljø . Store pattedyr er meget mere sjældne i ørkener , hvor de begrænsede mængder mad og vand er mere egnet til at opretholde små gnavere , krybdyr og insekter .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.