hvad er asymmetrisk stamcelle division ?

Asymmetrisk stamceller division er mitotisk division, der ujævnt distribuerer vigtige molekyler mellem de to datterceller . Disse afgørende molekyler påvirker skæbner af celler , så genetisk identiske datterceller udvikle sig anderledes

Stamceller


Stamceller er pluripotente ( i stand til at differentiere til et af mange celletyper ) . De kan oprette enhver type celle . Potentialet i deres efterkommere bliver mere og mere begrænsede i løbet af udviklingsprocessen , som specialiserede celletyper er født , der kun kan producere celler af samme type som dem selv .

Udvikling


Alle organismer begynder med en enkelt stamcelle , der skal fremlægge alle de nødvendige celletyper til at danne en komplet organisme .

celledeling


mitosen altid producerer to genetisk identiske datterceller , men de kan have forskellige udviklingsstadier skæbner .

Asymmetrisk Division


Hvis molekyler , der kan påvirke den skæbne, en celle ved at kontrollere genekspression er ujævnt fordelt i en celle , før den deler , så datteren celler vil modtage forskellige mængder af dem . Dette vil føre dem til at udvikle sig anderledes .

Betydning

Asymmetrisk division er almindeligt i udviklingsprocessen , især i de tidlige stadier , når stamceller der deler sig til at skabe mere specialiserede celler .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.