hvad er de forskellige systemer for solenergi ?

Solenergi er højt værdsat som en alternativ energikilde til sin rene drift og brug af eksisterende , vedvarende sollys som brændstof . Ligesom andre energikilder , har solenergianlæg en bred vifte af applikationer og metoder til energiproduktion, fra passive systemer , der blot gør brug af solens direkte lys og varme til mere aktive systemer , der konverterer solens energi til andre formål . Der er fem almindelige typer af systemer , der udnytter lys og varme fra solen til at producere energi .

Passiv Solar Energy


Passive solenergisystemer udnytte solens lys og varme direkte , uden at ansætte anordninger til opsamling og omdanne det til elektricitet . Et eksempel på passiv solvarme er placeringen af vinduer for at opnå en optimal mængde sollys ind i et rum eller en bygning , både lys og varme i området uden behov for en ekstern energikilde . Passiv solenergi kan også bruges inden for en bygning , for at skabe luftstrømme , der arbejder med ventilationssystemet at køle samt yde varme .

Aktive Solar Energy


Aktive solenergianlæg indsamle , lagre og distribuere solenergi ved hjælp af mekaniske anordninger , såsom pumper og ventilatorer . Når luft eller vand er varmet af solen , det aktive system cirkulerer det varmere luft eller vand , som erstatter de medium i samlingen enheden med koldt vand eller luft , som derefter varmes og cyklede gennem systemet igen .

Solar Thermal Energy


Solar termisk energi ( STE ) benytter solfangere til at indsamle varme , som derefter kan overføres til luft og vand-varmeanlæg . STE samlere ligner fotovoltaiske samlere i udseende , men virker ved at indsamle og distribuere varme gennem væskefyldte rør til at give sol rumopvarmning og sol vand varme .

solcelle Power


fotovoltaiske solceller omdanne solenergi til elektricitet ved hjælp af fotoner af lys til at banke elektroner i en højere tilstand af energi . Fotovoltaiske systemer er mere alsidige end andre solenergianlæg og deres popularitet blandt solenergi forskere og entusiaster har skabt en hurtigere af avancement og udvikling . Fotovoltaisk solenergi systemer anvendes i forbrugerprodukter , kommercielle og industrielle applikationer , som anvender den direkte produktion af elektricitet til magten lys , køling , ventilation og mange andre applikationer .

koncentreret solenergi

Koncentration Solar Power ( CSP ) systemer udnytter linser , spejle og sporingssystemer til at fokusere store mængder af sollys i mindre områder . Den fokuserede sollys kan derefter bruges enten som en direkte kilde til varme, eller at øge effektiviteten af fotovoltaiske systemer .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.