hvad er typespecifikke serologiske ?

Læger anbefaler typespecifikke serologiske test til påvisning af specifikke antistoffer i blodet hos patienter, der mistænkes for at have en infektion med en tilsvarende mikroorganisme .

Funktion


Serologisk testning ser ud til især antistoffer i blodet serum . Hvis blodprøven indeholder antistoffer så mikroorganismerne vil forsvare kroppen mod det . Ifølge Medline Plus , Blodet "er derefter analyseret på et laboratorium for at afgøre, hvordan visse antistoffer reagerer med specifikke antigener . Testen kan bruges til at bekræfte identiteten af den specifikke mikroorganisme . "

Teori


Den mikroorganismer giver husly til antigener eller fremmede stoffer på deres krop overflader . Antistoffer kan genkende og knytte til bestemte antigener . der er målrettet mod specifikke mikroorganismer .

Procedure


Efter at have taget en blodprøve fra patienten , prøver en lab reaktioner på særlige antigener . Ifølge Medline Plus , "Der er flere serologi teknikker, der kan anvendes afhængigt af mistanke om antistoffer . Serologiske teknikker omfatter agglutination , nedbør , Komplementbindingsproeven , fluorescerende antistoffer og andre . "

Resultater


Når antistofferne i blodet serum reagerer med antigener , der anvendes i testen så patienten har fået en eksponering for smitsomme agent , der bærer disse antigener signalerer enten en aktuel eller en tidligere infektion .

Seksuel Sundhed

typespecifikke serologiske test for seksuelt overførte infektioner som herpes . En rapport udgivet af BMJ Journals tyder på, at " typespecifikke serologi bør anbefales til håndtering af par, hvor man har genital herpes , og den anden tilsyneladende ikke , og hos personer med genital klager tyder på herpes . "


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.