melamin eksponering : hvad er konsekvenserne ?

Melamin er et kemisk stof udbredt i industrielle produkter. Verdenssundhedsorganisationen Food Standard Kommissionen ikke godkender tilsætte melamin i fødevarer til konsum på grund af mulige sundhedsrisici . Foder og modermælkserstatning formler blev opdaget for at have melaminindhold hvilket resulterede i massive tilbagekaldelser af disse produkter i den tidlige del af det 21. århundrede . Der er mulige effekter med melamin eksponering i forbindelse med dens toksicitet, inklusive nyresten dannelse og nyresvigt .

toksiske effekter


Den amerikanske Food and Drug Administration bestemmer sikkert niveau for melamin , som 0,63 milligram pr kg legemsvægt . Når det tages i minimale mængder , går melamin engagementet ikke har en signifikant effekt på sundheden . Formaldehyd og cyanursyre indhold i melamin , når det indtages i små mængder , der ikke udgør nogen akut effekt i kroppen . Indtagelse i store mængder kan udgøre en risiko for mavesmerter , opkastninger , nyresvigt , koma , og i ekstreme tilfælde kan føre til døden .

nyresten


Det er muligt at have nyre-stendannelse fra eksponering for melamin . Cyanursyre fundet i melamin pulver kan aktivere krystal formation blokere rørene i nyrerne og i væsentlig grad påvirker urinen kroppens funktioner .

Et forskningsprojekt udført af Hong Kong University viste , at mængden af melamin til stede i urin er proportional med størrelsen af den nyresten hos børn , der har tradition for at tage modermælkserstatning med melamin .

nyresvigt


Nyresvigt kan forekomme med melamin eksponering og de deraf følgende skæv syre niveauer . Symptomer omfatter unormal fosfat og calcium , øget væske i kroppen og blod i urinen . Krystal formation fra nyresten kan udløse nyresvigt . Den cyanursyre i melamin kan også forårsage nedsat vævsskader , fibrose og vævsdød .

Melamin køkkentøj


Nogle køkkentøj er lavet med en kombination af melamin og formaldehyd . Center for Food Safety advarer om, at de kemikalier, kan migrere til fødevarer . Migrationen er påvirket af den type og temperatur af de fødevarer , samt varigheden af kontakt .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.