negative virkninger af konserveringsmidler

Konserveringsmidler har tilladt os at holde maden uden at blive skadet af giftstoffer skabt af fordærv . Konserveringsmidlet salt var så vigtigt for romerne , at soldaterne fik et salt tilskud som betaling , og dens latinske navn , Salis , er grundlaget for ordet løn . Alligevel kan nogle konserveringsmidler forårsage skade , og vide hvilke at begrænse eller undgå kan hjælpe dig med at undgå potentielle sundhedsskadelige virkninger .

sulfitter


sulfitter bruges til at bevare fisk og skaldyr , oste , vine og fødevarer , der indeholder frugt eller grøntsager . Fælles sulfitter omfatter kalium bisulfite , kalium metabisulfite , natrium bisulfite , natrium metabisulfite , natrium sulfit , og svovldioxid . Kemikalierne kan bremse bakterievækst og giver behandlet frugt for at opretholde optimal farve . Sulfit allergi påvirke omkring fem procent af astmatikere , og følsomme individer kan lide et astmaanfald , hvis de udsættes for sulfitter på et lavt niveau af koncentration . På grund af denne risiko , de amerikanske Food Drug Administration ( FDA ) kræver , at fødevarer med højere koncentrationer end 10 dele per million ( ppm ) skal mærkes. Du rådes til at undgå fødevarer , der indeholder mere end 50 ppm , hvis du tidligere har oplevet en negativ reaktion på sulfitter.

Nitrater


Natriumnitrat bruges til at bevare og vedligeholde farve i fisk og kød , der er blevet røget eller på dåse . Dette kemiske reagerer med mave syre til at producere nitrosamin , som er blevet forbundet med kræft i lab dyr . Det amerikanske landbrugsministerium ( USDA ) forbyder nitrater i at blive brugt i babymad på grund af denne risiko , og Dr. Christine Gerbstadt fra den amerikanske Diætetiske Association opført natriumnitrat som tilsætningsstof for at undgå . Derudover , ifølge en undersøgelse ledet af Suzanne M de la Monte fra Rhode Island Hospital Department of neuropatologi , kan nitrosamin også bidrage til skadelige virkninger af type 2- diabetes og Alzheimers sygdom .

Diacetyl


Mens de fleste af de mulig risiko fra tilsætningsstoffer til fødevarer er direkte knyttet til forbrug , kan konserveringsmidler også forårsage skade , når de indåndes. Diacetyl er en syntetisk version af et af de kemikalier , der giver smør sin smag , og føjes til oste og mikrobølgepopcorn . Indånding kan resultere i en lunge tilstand kaldet bronchiolitis obliterans , som også er kendt som popcorn lunge . Betingelsen er oftest findes hos arbejdere , der behandler mikrobølgepopcorn , og i kokke , der bruger smør pust i restauranter . Men i 2007 blev Wayne Watson diagnosticeret med sygdommen , efter at have spist to poser popcorn en nat i flere år . ConAgra , en virksomhed, der fremstiller flere populære mærker af popcorn , stoppede med diacetyl som reaktion på bekymringer som følge af medarbejderne .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.