økonomiske fordele og ulemper ved globaliseringen

Globalisering er et almindeligt brugt udtryk for at repræsentere udbredelse af praksis , forestillinger og teknologier i hele verden . Nationer kigger også på en fri økonomi med et frit marked for varer og tjenesteydelser . Dette har frembragt de-lokalisering og stigningen i de multinationale selskaber . Der er både fordele og ulemper ved globaliseringen .

mere likviditet i Capital og Reduceret Financial Risk


Globalisering indebærer fri handel , og fri handel indebærer en øget cash flow . Når den finansielle flow øges , omfordeling af kapital finder sted , og derfor er der mere likviditet i hovedstaden . I post-globaliseringen , har de finansielle institutioner og markeder en bred rækkevidde , der skaber en evne til at sprede risikoen højere grad end før . En væsentlig fordel ved globaliseringen er , at investorerne har det privilegium at tage kun den finansielle risiko , de ønsker det.

økonomisk fordel


Globalization indebærer udflytning , hvilket betyder, at de fleste af aktiviteterne i en virksomhed nu er færdig på tværs af afstande . De multinationale selskaber ansætter deres arbejdskraft fra udlandet , så for at få billig arbejdskraft . Dette fører til højere beskæftigelsesgrad i udviklingslandene og dermed forbedre deres økonomi . Investorerne kan også investere penge i udviklingslandene . Derfor er strømmen af kommunikation steg over hele kloden , som igen frembringer økonomisk fordel. Med andre ord giver globaliseringen en øget strøm af kommunikation på tværs af verden , hvilket sikrer deling af uundværlige informationer mellem enkeltpersoner og organisationer . Denne brug af teknologi i kommunikation sparer tid , hvilket igen sparer penge for selskaber . Således kan det multinationale blive rentabel ved brug af de nye kommunikationsmidler . Desuden globaliseringen giver hurtig transport af såvel varer som personer. Dette vil til gengæld frembringer indlysende økonomiske fordele for selskaber .

Interdependability etween Nationers


Ulemperne ved globaliseringen er tæt knyttet til sine fordele . Den interdependability mellem nationer kan arbejde som en fordel og en ulempe . Problemet er , at hvis én nation lider økonomiske forstyrrelser , er det mest sandsynligt, at alle andre er afhængige nationer også er berørt . Således risiciene bliver mere globale .

Arbejdsløshed


De multinationale selskaber normalt ser ud til at skabe overskud . Udviklingslandene nationer har gode arbejdskraft , der ikke kun dygtige , men også billigt. Så der vil være en øget strøm af både faglærte og ikke-faglærte job fra udviklingslandene til de udviklede nationer . Det er ikke godt for de udviklede nationer , fordi der er chancer for arbejdsløsheden i de udviklede nationer , hvor de multinationale ville have tidligere holdt sit drift .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.