skadelige virkninger fra radon

Den radioaktive element radon kan forårsage lungekræft og andre luftvejssygdomme. I form af gas , er det farveløs og lugtfri . Radon dannes, når det radioaktive element uran bryder ned. Radon kan ind i et hus ved at flytte op gennem jorden og ind gennem revner i fundamentet . Det kan også forurene brøndvand . Bør gøres en indsats til korrekt ventilere et hus , hvis høje radon er til stede for at mindske risikoen for skader fra gassen.

Lung Cancer


Eksponering for radon er den hyppigste årsag til lungekræft hos dem, der ikke røg . Det er den anden hyppigste årsag til kræft generelt . Ifølge EPA , vil omkring 20. 000 mennesker dør af lungekræft forårsaget af radon i USA hvert år . Risikoen for at få lungekræft fra radon øges, hvis en person ryger . For eksempel radon niveau , hvis er 4 Pico curie pr liter ( PC /L ) , indgrebsværdien for radon , risikoen for at få lungekræft er 7 ud af 1. 000 for en person , der aldrig har røget . Men hvis en person ryger , er denne risiko bliver 62 ud af 1. 000 .

Andre luftvejssygdomme


Lang tids udsættelse for radon har været knyttet til andre luftvejslidelser , herunder emfysem og lungefibrose. Emfysem er en betingelse for kronisk obstruktiv lungesygdom , der forårsager luftsække i lungerne til at blive betændt og miste elasticitet . Emfysem gør vejrtrækningen besværlig. Lungefibrose også gør vejrtrækningen vanskelig på grund af beskadigelse af luftsække , der forårsager ardannelse og hærdning af væv .

teratogene effekter


Eksponering for høje doser af radon har været knyttet til teratogene effekter ( misdannelser af embryoner ) . Radon i moderens blod kan passere for fosteret . Virkninger på barnet varierer afhængigt af, hvilken fase af graviditeten kvinden befinder sig i. Hvis barnet stadig er et foster, og er udsat for radon , vil eksponeringen for alfastråling dræbe fosteret . Eksponering senere i graviditeten, kan ikke dræbe fosteret , men kan hæmme hjernens udvikling , der forårsager mental retardering .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.