stråling sundhedssikkerhed

Stråling kan defineres som en form for energi og er enten ioniserende eller ikke-ioniserende . Ikke-ioniserende stråling hentyder til energi bølger , som er dannet af elektriske og magnetiske felter , der bevæger sig med lysets hastighed . Form for stråling kan omfatte ultraviolet stråling eller endda din mikroovn . Ioniserende stråling refererer til stråling , der kan findes i medicinsk indstillinger , som omfatter røntgenstråler . Erhverve for meget stråling afhænger af din eksponering for stråling kilder

Miljøeksponeringskontrol


Du udsat for stråling naturligt i miljøet . Udsættelse for stråling i miljøet kan skyldes UV- stråling . Ifølge RadiologyInfo. org , modtage personer i De Forenede Stater 3 mSv ( millisievert ) om året på grund af stråling, der finder sted i vores miljø . En sievert er enheden af ioniserende stråling , der er blevet målt som værende en sikker mængde stråling til mennesker . En millisiervert beregner til en tusindedel af en sievert .

UV Sikkerhed


UV -stråling kan være potentielt farligt . Der er tre former for UV- lys : ultraviolette A , ultraviolet B og ultraviolet C. UVB -stråling er særlig skadelig for huden celler . Ifølge Mayo Clinic , UVA og UVB stråling kan bidrage til udviklingen af kræft . Til effektivt at forhindre udvikling af hudkræft på grund af UV- stråling , skal du bruge solcreme , der indeholder et minimum af en SPF 15, bære beskyttende tøj, når du går udendørs og slid briller . Staying ud af solen i de varmeste tidspunkter af døgnet ( 10 a. m. til 4 pm) kan også sikkert forhindre udsættelse for stråling .

X-Rays


X-stråler er i stand til at trænge gennem kroppen . Når X-stråler udføres af uddannede radiologer , er din eksponering for stråling begrænset . Men hvis du gennemgår procedurerne, såsom en CT- scanning , din eksponering for stråling stigninger. Hyppige X-stråler vil også øge din eksponering for stråling .

medicinske bestråling


En radiolog vil gå til ekstreme foranstaltninger for at forhindre utilsigtet over-eksponering for stråling i en medicinsk procedure . Når der gennemgår en medicinsk procedure som en X-ray , vil en tekniker dække din krop med en bly vest . Dette forhindrer dine organer fra at blive unødigt udsættes for stråling .

sikker eksponering

Lave doser af stråling anses for at være sikker . For eksempel , ifølge Miljøstyrelsen kan små doser af stråling endda være gavnligt for din generelle sundhed . Lav doseret stråling er kendt som hormesis . Hormese kan bidrage til udviklingen af enzymer , der er gavnlige for genskabelsen af proteiner og celler i kroppen . Samlet set omfattende eksponering eller hvordan du udsat for stråling vil bestemme omfanget af strålingen forurening og om en sådan udsættelse i sidste ende vil resultere i nogen sundhedsmæssig risiko .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.