virkningerne af for meget kuldioxid i blodet

Kuldioxid ( CO2) er mildt sur ; for meget kan ændre blodet kemi . En kronisk forhøjede CO2-niveauet i blodet er fælles med visse sygdomme processer som kronisk obstruktiv lungesygdom ( KOL ) . De fleste mennesker med denne betingelse at tilpasse sig, til en vis grad , og deres kroppe producerer mere bikarbonat til at kompensere og vedligeholde en nær-gennemsnittet blod pH-niveau . Akut hypercapnea ( forhøjet blod CO2 ) kan føre til respiratorisk acidose , som ubehandlet er dødelig .

Årsager til Hypercapnea


KOL er den hyppigste årsag til hypercapnea , men dem med denne sygdom ofte kan leve i årevis på grund af kroppens kompenserende mekanismer , der balancere pH i blodet . Raske personer kan udvikle akut hypercapnea ved genindånding luft på grund af indespærring i en lille plads ( der arbejder i en lille lufttæt rum i længere perioder , for eksempel ) eller en fejl i SCUBA eller rebreather dykkerudstyr . Udsættelse for stærkt forhøjet atmosfærisk CO2 , som en volcanologist kan opleve i nærheden af en aktiv vulkan , kan også forårsage hypercapnea .

milde symptomer


Med akut forlænget CO2 toksicitet , forventer muskeltrækninger og skylles huden . Kvalme , der fører til opkastninger er fælles . Kvalme og opkastninger direkte korrelerer til det høje CO2 niveau , mens muskelsitren er en effekt af sure blod . Skulle disse symptomer være til stede , søg frisk luft.

moderate symptomer


Fortsat udsættelse for store CO2 kan føre til neurologiske problemer , såsom hovedpine , sløvhed og svimmelhed . Mere alvorlige symptomer kan omfatte høj puls og hurtig vejrtrækning resulterer i en alt for høj cardiac output ( den mængde blod pumpes gennem hjertet i et minut ), hvilket kan føre til forhøjet blodtryk og i sidste ende skader på hjertet . Hvis du lider af disse symptomer , er det vigtigt, at du fjerner dig fra kilde til CO2 eller finde frisk luft , eller kan du ikke være i stand til at hjælpe dig selv, hvis symptomerne forhånd .

alvorlige symptomer


Livstruende symptomer kommer næste , præget især af forvirring og panik , som kan føre til dårlig beslutningstagning, der kan forværre situationen. Uregelmæssig hjerterytme følger ofte , førende til kramper og bevidstløshed og endelig død.


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.