virkningerne af kvælstof gas på sundhed

nitrogen gas udgør 78 procent af jordens atmosfære og er et af de inaktive gasser . den ikke umiddelbart kombinere kemisk med andre stoffer . Kommercielt er det anvendes i produktionen af gødning , ammoniak og salpetersyre , og det er også bruges som en blanketing atmosfære i industrielle processer . Flydende nitrogen anvendes i forskellige applikationer som en lav temperatur kølemiddel. De fleste af Jordens kvælstof i gasform , men det er også en vigtig bestanddel af levende væv og kan findes i jord og vand i form af nitrat og nitrit .

Sundhedsfarer


Som en inaktiv gas , den eneste alvorlige sundhedsrisiko luftformigt kvælstof præsenterer er som en kvælende . Når kvælstofkoncentrationer er høje nok til at reducere ilt nedenfor 19,5 procent , kan fusionen give hurtige kvælning . Iltindholdet under 10 procent , kan forårsage pludselige bevidstløshed . En iltsvind producerer svimmelhed , hovedpine , kvalme , opkastning , døsighed , irritabilitet og desorientering . Hvis situationen ikke er afhjulpet hurtigt , kan det være fatalt .

Behandling


Den umiddelbare bekymring er at få den enkelte til en kilde til frisk luft . Hvis personen ikke trækker vejret , skal kunstigt åndedræt anvendes straks . Hvis der er ilt til rådighed skal det administreres . Efter vejrtrækning frisk luft og /eller har ilt indgives, bør emnet inddrive forholdsvis hurtigt . En undersøgelse af en læge er tilrådeligt med henblik på at opdage eventuelle komplikationer eller andre sekundære årsager .

sundhedsmæssige effekter af kvælstof i andre former


I kombination med ilt , nitrogen former nitrogenoxid , hvilket er vigtigt for vores immunforsvar nervesystem og hjerte-kar- systemer . Det bidrager også til mandlige erektion gennem afslapning af musklen , som styrer blodgennemstrømningen til penis . Erektil dysfunktion medicin arbejde delvist ved at frigive nitrogenoxid . Det enzym , der producerer nitrogenoxid , en nitrogenoxid syntase , findes i overflod i hjernen .

Nitrater og nitritter , ioner , der består af nitrogen og ilt , kan nedsætte mængden af ilt i blodet , forstyrrer skjoldbruskkirtlen funktion og forårsage en mangel på vitamin A. De udgør også nitro aminer , der er en førende årsag til kræft .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.