forholdet mellem hypoxi & dopamin

Hypoxi er en mangel på ilt til væv i kroppen , især hjernen. Hjerneceller begynder at dø efter fem minutter uden ilt , kan så alvorlige hjerneskader eller død opstå ret hurtigt efter udbrud af iltmangel .

Dopamin er en neurotransmitter , der styrer bevægelse , følelsesmæssige reaktioner og evnen til at opleve glæde eller smerte . Et fald i dopamin kan forårsage muskelstivhed , nedsat mobilitet , depression og i sidste ende Parkinsons sygdom , mens forhøjet indhold kan forårsage mental svækkelse , demens , hallucinationer og skizofreni . Et fald i ilt i kroppen forsinker dopamin receptorer, hvilket forhindrer dem i at fungere normalt

Årsager til Hypoxi


Hypoxi er næsten altid uventet , og derfor ikke kan forhindres . Almindelige årsager omfatter faktorer med lungerne ( indånding af røg , kulilte forgiftning , drukning og problemer med anæstesi) , resten af kroppen ( kvælning , lammelse , lavt blodtryk , kvælning og hjerteanfald ) , og eksterne midler ( overdoser og høj højder ) .

Symptom af iltsvind


Mennesker , der lider af mild iltmangel generelt blevet ukoordineret , uopmærksom og mangler ordentlig dom , mens svær hypoxi efterlader en person i en koma , ude af stand til at trække vejret og reagerer på lys . Hvis hjertet er det eneste organ stadig reagerer , er folk erklæres hjernedød .

Cerebral Hypoxi


Når hjernen ikke modtager tilstrækkeligt med ilt , celler i hele kroppen sender signaler til hjernen , gennem dopamin , for at øge vejrtrækning . Som ilt niveauet falder , øge niveauet af dopamin uden for cellerne og forårsage skader på hjernen , men forskerne er stadig uvist, de præcise årsager disse skader opstår .

Cardiac Hypoxi


Under hjertesvigt , hjertet slår uregelmæssigt , begrænser strømmen af blod gennem kroppen og reducere mængden af ilt , der når vitale væv . Dopamin udløser hjertet til at øge styrken af veerne , får det til at pumpe mere blod og re-ilte vævet . Spædbørn , der gennemgår hjertekirurgi ofte udvikle en hjertesygdom forårsaget af mangel på ilt til hjertet ( cyanotiske medfødt hjertesygdom ) , hvor hypoxisk blod er altid til stede i hjertet .

Kronisk Hypoxi

Kronisk hypoxi er , når kroppen oplever lavt iltindhold i en længere periode . Dopaminreceptorerne løfte for de første to dage , så drop til mere normale niveau for den følgende uge , og derefter stige igen . Mennesker, der lider af ekstrem kronisk hypoksi typisk behov for livslang medicinsk bistand , fordi deres krop ikke længere er i stand til at regulere dopamin produktionen , men folk med mild kronisk hypoxi , som dem, der lever i store højder , er i stand til at leve et normalt liv .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.