hvad er virus af rabies ?

Altid holde sig væk fra et dyr , husdyr eller vildtlevende , der handler unormalt , som de kunne være smittet med rabies . Rabies er en virus , der påvirker det centrale nervesystem og spredes gennem spyt af en rabiat dyr . Denne neurologiske sygdom kun effekter pattedyr og er let forebygges . Men når kontrakt , rabies er næsten altid dødelig . Stinkdyr , flagermus , vaskebjørne og andre vilde dyr udgør hovedparten af dyrene påvirket med rabies , men husdyr kan kontrakten viral rabies , hvis uvaccinerede .

Dokumentation


Manglen på oplysninger om antallet af rabies ofre får mange til at undervurdere den sande ødelæggelser , at rabies virus kan få , ifølge Verdenssundhedsorganisationen . I underudviklede lande , som har den højeste udbredelse af rabies tilfælde , de fleste af rabies ofre kontrakt virus fra hunden bider . I Nordamerika , er infektion hos mennesker sjældent , men de fleste tilfælde af rabies kommer fra flagermus .

Identifikation


For dyr , er en direkte fluorescerende antistof test ( eller DFA ), der bruges til at afgøre, om rabies virus er til stede . Denne test er udført efter et dyr er dødt . Hos mennesker er rabies diagnosticeret ved hjælp af flere test og prøver fra personens spyt , serum , spinalvæske og hårsække . Hos mennesker begynder rabies med influenzalignende symptomer udvikler sig til kritisk fase rabies , som er præget af uro , hyperaktivitet ( rasende rabies ) og /eller lammelse ( stum rabies ) . I nogle tilfælde , hallucinationer kan lysfølsomhed og frygt eller irrationel adfærd omkring vand senfase advarselsskilte .

Advarselstegn for rabiesinfektion


Fordi rabies virus er dødelig , og symptomerne kan starte med almindelig forkølelse symptomer såsom feber og en følelse af træthed , er det vigtigt at søge læge straks efter kontakt for at afværge infektioner . Når senere fase advarselsskilte udvikle sig, er det normalt for sent at behandle og er næsten altid dødelig . Hvis du tror du kan have været i kontakt med en rabiat dyr , se en læge og rapporterer støder til dyrs kontrol , så de kan forsøge at karantæne til observation .

Vaccination og Forebyggelse


De fleste mennesker døde i forbindelse med rabiesvirus opstår fra en rabiat hund bide , ifølge Verdenssundhedsorganisationen . Vaccination af hundehvalpe er afgørende i bestræbelserne på at forhindre spredning af rabies virus . Der er en human rabies vaccine , men det er som regel forbeholdt personer, der rejser internationalt , eller som har job, som indebærer kontakt med dyr .

Transmission

Den rabies virus er en zoonotisk virus , hvilket betyder at det overføres fra dyr til mennesker . Transmission af rabiesvirus er gennem spyt af et smittet dyr . Dette sker normalt fra en bid eller en ridse fra et smittet dyr . Andre former for transmission er dokumenteret ( men er sjældne ) , herunder hornhinde transplantationer, nedskæringer eller pauser i huden , slimhinder og kontakt med smittede hjerne sagen .

Geografi

Hawaii er den eneste stat , der er rabies-fri.


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.