miljø-og sundhedsmæssige effekter af insekticider

Insekticider er kemiske forbindelser, der ofte anvendes til at ødelægge de insekter , der inficerer planter . Oftest er insekticider anvendes mod skadedyr , der plager dyrkede planter og også for at udrydde smittebærende insekter . Trods deres forskellige nyttige egenskaber , har insekticider vist sig at have en række bivirkninger og sundhedsrisici .

Effekter af insekticider på Dyr


Insekticider ofte skader andre væsner ud over dem, de var tiltænkt. Mindre pattedyr, gnavere og fugle er generelt lettere påvirket af brug af insekticider i forhold til andre dyrearter . Disse små arter ofte forbruge planter sprøjtet med insekticider , med resultater , der ofte er dødelige . Aerially sprøjtede insekticider kan drive med vinden til det nærliggende damme og søer , hvilket førte til negative virkninger mellem akvatiske fauna . En gang populær insekticid med navnet DDT blev til sidst fundet at være årsag til alvorlige skader blandt plante -og dyrearter . I årenes løb , har brugen af DDT er forbudt i de fleste af de lande, som U. S. , Storbritannien og Indien . Imidlertid er den kemiske stadig bruges i visse andre lande .

virkninger på planter


På trods af at insekticiderne er bestemt til at fremme planternes vækst ved at dræbe insekter , der ødelægger dem , overdreven og hyppig brug af insekticider ofte stunts anlæg vækst . Ifølge et eksperiment foretaget af D. Stewart , Department of Zoology og entomologi , vest for Skotland College of Agriculture , Glasgow , blev det konstateret, at overforbrug af insekticider på planter vist sig at være fytotoksiske , hvilket skader væksten af planten .

Sundhedsrisici af insekticider i Mennesker


gennemførte undersøgelser har vist, at sprøjtemidler forårsage forskellige alvorlige sundhedsrisici for mennesker . Ifølge en undersøgelse foretaget af Research Institute of Industrial Hygiejne og luftforurening , University of Montreal , blev det konstateret, at akut forgiftning fra insektgift eksponering kan føre til forskellige sundhedsrisici , såsom svimmelhed , diplopi (dobbeltsyn ) , ufrivillig sammentrækning af muskler og øget tåreflåd ( afgivelse af tårer ) . Forskningen også konkluderet , at overeksponering for insekticider som dichlorvos kan forårsage forskellige hudirritationer , såsom dermatitis , og kan forårsage forstyrrelser i nervesystemet . Lindan og methoxychlor er to insekticider , som kan resultere i lever og nyre sygdomme hos mennesker , og kan til tider også resultere i reproduktive problemer .

Andre Risici fra Insekticider


Bortset fra disse farer fra insekticider , hyppige overforbrug af insekticider kan også resultere i luftforurening . Kulstofforbindelser stede i insekticider ophobes i stratosfæren og kan bidrage til den globale opvarmning . Også , overdreven brug af insekticider over tid ofte gør landbrugsjorden ufrugtbar og ubrugelig for yderligere dyrkning , som kemikalierne ophobes i overfladejorden lag .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.