tegn på olieforekomster

Olie ( rammende kaldt "sort guld " ) er den vigtigste drivkraft i dagens globale økonomi . Råolie efter udvinding , destilleret er i forskellige komponenter såsom benzin , diesel , tjære og petrokemikalier. Fordi det er et produkt af forsteninger , er råolie begravet dybt under jordens overflade i form af indlån . Men , grave op hver patch af tilgængelige arealer eller kedeligt tilfældige huller i havbunden er ikke en realistisk mulighed for at opdage olieforekomster . Derfor har geologer udviklede indirekte metoder, som angiver mulige placering af oliereserverne .

Tegn på Reservoir Rocks


I jagten på olie aflejringer , har geologi overfladen og de omkringliggende områder været den største markør i lang tid nu . Olie starter med en mængde af organisk stof og sedimenter , der omdanner til olie , når de udsættes for et intenst pres over en lang tid sådanne indskud er normalt beliggende i en rig " kilde rock . " Olien derefter gradvist bevæger sig ud af kildebjergarter til et andet mere porøst sted kendt som en " reservoir rock . " Olien er fanget i dette reservoir af en stiv ydre , der udgør over toppen . Tilstedeværelsen af en sådan sten struktur er en fremtrædende tegn på olie aflejringer .

Tegn på forskellige geofysiske og kemiske ændringer


Geologer kan detektere reservoirbjergarter ved at fokusere på de forskellige geofysiske og kemiske ændringer som følge af en olie depositum på sin umiddelbare omkringliggende Disse ændringer kan også betragtes indirekte markører af olieforekomsterne

Gravitational ændringer : . Jordens tyngdekraft kraftfelt ikke har samme effekt på alle stoffer . Olie lommer kan udvise en lille ændring i tyngdekraften svar på en sensibiliserede tyngdekraft meter .

Magnetic ændringer : Tilstedeværelse af tyktflydende væske ( fx olie ) kan bidrage til ændringer i magnetiske flux . Magnetometre kan være i stand til at opdage oliereserver under en sten seng baseret på dette begreb

Forekomst af kulbrinte : . Ved at bruge kulbrinter sniffere , kan spor af kulbrinter findes i et område, der kunne tyde en større sandsynlighed for finde en olieforekomsten i nærheden .

Boring Procedure


På trods af de forskellige metoder udviklet til at opfange tegn på mulige olieforekomster , er sandsynligheden for faktisk at finde en olieudskiller på den placering, er meget lav . Den eneste måde at være sikker på tilstedeværelsen af olie i området er til at udføre en test boring procedure .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.